iPhone 8 -puhelimista löytyi jo vikaa: kohinaa puheluissa

Aivan yhtä varmasti kuin Apple esittelee joka vuosi uudet iPhonet, paljastuu niistä nopeasti niiden myyntiintulon jälkeen osalla käyttäjistä erilaisia vikoja. Tämä vuosi ei ole poikkeus. Aiempina vuosina kohua aiheuttaneet viat on nopeasti unohdettu, kun ne on korjattu ohjelmistopäivityksellä tai kyse ei lopulta ole kuitenkaan ollut kovin merkittävästä tai laajasta ongelmastga.

Mahdollisesti ensimmäisenä laajempana iPhone 8 ja iPhone 8 Plus -puhelinten vikana nyt esille on noussut osan käyttäjistä puheluissa, niin perinteisissä kuin myös FaceTimen kautta, kuulema ylimääräinen kohinaääni. Asiasta kertoo MacRumors-sivusto.

Samanlaista kohinaongelmaa on esiintynyt laajasti maantieteellisesti niin Euroopassa, Australiassa kuin Yhdysvalloissa eikä erilaisilla asetuksilla tunnu olevan siihen vaikutusta.

Ylimääräistä kohinaääntä kuuluu vain puhelinkuulokkeesta, ei puheluita Bluetooth-kuulokkeilla tai kaiutinpuhelintilassa puhuttaessa.

Yksi ongelman kohdannut käyttäjä kertoo, että ongelma poistuu loppupuhelun ajaksi kokonaan, jos vaihtaa hetkeksi kaiutinpuhelimeen puhelun aikana. Tämä kielisi ongelman rajoittuvan ohjelmiston toimintaan laitteisto-ongelman sijaan.

Applen ohjeet ongelman kanssa painiville ovat olleet puhelimen nollaus tehdasasetuksiin ja tietojen palautus iCloud-varmuuskopiosta. Kaikilla ongelman kohdanneilla käyttäjillä tästäkään ei kuitenkaan ole ollut apua. Lisäksi osa on jopa vaihtanut puhelimensa jo uuteen malliin, jossa on kuitenkin ilmennyt sama ongelma.

Applen on kerrottu tutkivan ongelmaa, mutta vielä ei näytä olevan täysin selvää, päästäänkö ongelmasta eroon pelkällä ohjelmistopäivityksen tuomalla korjauksella.