Tässä on ensimmäinen Facebook Live -videokamera

Facebook julkisti F8-kehittäjäkonferenssinsa avajaisesityksessä Messenger-bottialustan ohella kehittäjille myös Facebook Live API -rajapinnan, joka mahdollistaa suoraan Facebookiin live-videota lähettävien kameroiden tekemisen.

Ensimmäisen erillisen Facebook Live -videokameran esittelyä ei tarvitse myöskään odottaa tätä kauempaa: Livestream-yrityksen aiemmin Movi-nimellä esitelty kamera tulee nyt uudestaan Mevo-nimellä ja Facebookin live-videotuella.

Mevossa on kyse erikoiskamerasta, jossa on yksi 150 asteen laajakulmalinssi. Se kuitenkin yhdistyy älykkääseen ohjelmistoon, jonka avulla kameran videokuvaa voi helposti leikata eri rajattuihin kuvakulmiin kuvaustilanteesta. Käytännössä lopputuloksena videomateriaali näyttää jopa useammalla eri kameralta kuvatulta. Manuaalisen leikkauksen ohella tarjolla on myös automaattitila, joka pyrkii muun muassa liikkeen ja puheen perusteella leikkaamaan oikein esimerkiksi kahdesta henkilöstä aina kulloinkin puhuvaan. Facebook Liven ohella kameralla voi live-videota lähettää Livestreamin omaan palveluun.

Kameran tuottama video on 720p-tarkkuuksista rajattuna 4K-tason taltioinnista. Mevon sisäänrakennettu akku kestää tunnin kuvauksen.

Mevo-kamera on ennakkomyynnissä 299 dollarin hintaan ja toimitusten pitäisi alkaa heinäkuussa.

F8:n lavalle lennähti esiin myös DJI:n drone-lennokki, johon kiinnitetty kamera lähetti suoraa live-videokuvaa Facebookiin.

Live-videot ovat Facebookille yksi tärkeimmistä kehitysalueista. Facebook on jo avannut sovellukseensa mahdollisuuden julkaista live-videoita, on nostanut niiden näkyvyyttä uutisjanalla sekä esittelee nyt myös uuden oman videovälilehtensä sovellukseen.

Facebookin panostus videoihin näkyy F8:ssa myös sen oman kehitystyön tulosta olevan 360 asteen ammattilaistason ”VR-kameran” esittelyssä. Poikkeuksellisesti Facebook avaa kehittämänsä laitteen suunnittelun laitevalmistajien ja rakentajien hyödynnettäväksi.

DJI:n drone lavalla Zuckerbergin kanssa lähettämässä live-videota Facebookiin.