Tässä älykellossa on retrohenkeä - Amazfit Neo näyttää vanhan ajan digitaaliselta rannekellolta

Xiaomin ekosysteemikumppaneihin lukeutuva Huami on julkistanut uuden retrohenkisen Amazfit Neo -älykellon.

Julkistus Amazfit-brändin alla on mielenkiintoinen, sillä aiemmin näytti siltä, että Huami olisi vaihtamassa Amazfitin tilalle Zepp-brändin. Nähtävästi myös Amazfit-tuotteet saavat kuitenkin jatkoa.

Amazfit Neon kerrotaan saaneen inspiraationsa vanhoista digitaalisista rannekelloista. Neossa onkin 1,2 tuuman kokoinen STN LCD -monokrominäyttö, joka tarjoaa hyvän luettavuuden niin kirkkaassa valossa kuin taustavalon ansiosta myös pimeässä. Taustavalo aktivoituu rannetta nostamalla. Kosketusta näyttö ei tue. Kellon runko on puolestaan muovia, ja Amazfit Neo on vedenkestävä jopa 50 metrin syvyyteen asti. Painikkeita on neljä kappaletta, kaksi kummallakin kyljellä.

Amazfit Neo on 5ATM-luokiteltu, eli sen pitäisi kestää vettä jopa 50 metrin syvyyteen asti.

Amazfit Neo on 5ATM-luokiteltu, eli sen pitäisi kestää vettä jopa 50 metrin syvyyteen asti.

Ominaisuuksiin Amazfit Neossa lukeutuvat sykemittari 24/7-sykemittauksella, aktiivisuuden ja harjoitusten seuranta sekä myös uniseuranta. Kello osaa myös varoittaa epänormaalista sydämen sykkeestä. Sisäänrakennettua GPS-paikannusta Neo ei kuitenkaan sisällä.

Lisäksi Amazfit Neo esittää myös saapuvat ilmoitukset paritetusta älypuhelimesta. Kellon hallintaan älypuhelimessa toimii Zepp-sovellus, ja Amazfit Neo on yhteensopiva sekä Android- (vähintään 5.0) ja iPhone-puhelinten (vähintään iOS 10.0) kanssa.

Akunkestoksi kerrotaan tyypillisessä käytössä jopa 28 päivää, eli neljä viikkoa. Erillisessä virransäästötilassa akunkesto voi yltää jopa 37 päivään. Akun kapasiteetti on 160 milliampeerituntia.

Kellon mitat ovat 40,3 x 41 x 11,7 millimetriä ja paino 32 grammaa.

Amazfit Neo on tilattavissa Amazfitin omasta kaupasta AliExpress-markkinapaikalla alkaen 43,47 euron hintaan uusille asiakkaille. Kello toimitetaan Kiinasta, joten ostohinnan päälle voi tulla vielä arvonlisävero- ja tullimaksuja.

Kaksi Amazfit Neon värivaihtoehtoa.

Kaksi Amazfit Neon värivaihtoehtoa.