Uusi verkkokauppa Teknavi.com

WhatsApp voi laajentua pian uusiin laitteisiin

Supersuosittu viestintäsovellus WhatsApp suunnittelee laajentumista tabletteihin. Asiasta on kertonut WhatsAppin kehitystä läheisesti seuraava WABetaInfo, joka on löytänyt tuoreen WhatsApp Desktop -päivityksen syövereistä viittauksia tablettiversioon WhatsAppista Applen iOS-käyttöjärjestelmällä.

WhatsApp on tällä hetkellä käytettävissä älypuhelimilla sekä WhatsApp Webin ja WhatsApp Desktopin kautta tietokoneilla.

WhatsApp kytkeytyy käyttäjänsä puhelinnumeroon, joten sitä ei ole varsinaisesti ajateltu monen laitteen kautta käytettäväksi. Suuri kysymys onkin, miten WhatsAppin tuleva tabletti- eli Apple-laitteiden osalta iPad-versio tulee toimimaan.

Yksi vaihtoehto on tabletti-WhatsAppin toiminta tietokoneversioiden tavoin vain älypuhelinsovelluksen laajennuksena. Toisaalta joissakin tableteissa on oma mobiiliverkkoyhteytensä, ja näissä laitteissa WhatsApp voisi käyttää kytkeytyä vain laitteen sisältämän SIM-kortin puhelinnumeroon.

Mielenkiintoisesti WABetaInfo kuitenkin vihjaa myös WhatsApp Desktopin osalta toiminnan olevan muuttumassa jatkossa. Voisiko WhatsApp suunnitella palvelunsa vapauttamista puhelinnumeroon perustumisen kahleista? Sekin on mahdollista, ja helpottaisi jatkossa WhatsAppin käyttöä suoraan useissa eri laitteissa.