Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kestävätkö uudet Nokia-älypuhelimet vettä?

Nokian uudet älypuhelimet Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 eivät ole käytännössä vedenkestäviä. Puhelinten suojausluokitus on IP52, on Nokia Mobile -tili Twitterissä nyt kertonut.

Yleisesti käytetyn IP-luokituksen ensimmäinen numero kertoo pölynkestävyydestä. Tältä osin Nokia-älypuhelimet vastaavat muiden modernien älypuhelinten hyvää vähimmäistasoa, eli ovat suojattuja pölyltä mutta pölyä voi kuitenkin päästä laitteen sisään. Luokitustaso 5:n pitäisi viestiä myös, ettei laitteen sisään mahdollisesti pääsevällä pölyllä ole kuitenkaan vaikutusta sen toimintaan.

Nokia-älypuhelinten vedenkestävyyden taso 2 on varsin matala. Käytännössä kyse on perustason suojasta vesipisaroilta, johon lähes kaikki älypuhelimet nykypäivänä yltävät. IP-luokituksen 2-taso testataan pitämällä puhelinta 15 asteen kulmassa neljässä eri asennossa kussakin 2,5 minuutin ajan, yhteensä siis 10 minuuttia. Vesimäärä vastaa 3 millimetrin sadetta minuutissa. Testin läpäistääkseen vedellä ei saa olla vaikutusta laitteen toimivuuteen.

Uudet Nokia-älypuhelimet eivät IP-luokituksensa perusteella kestä upotusta veteen tai varsinaista veden roiskumista saati ruiskuttamista niitä kohti. Uusien ensimmäisten Nokia-älypuhelinten 150-300 euron hintaluokassa vielä varsin harvat älypuhelimet ovat vedenkestäviä, joten Nokia-puhelimet eivät ole varsinaisesti alakynnessä tältä osin.