Uusi verkkokauppa Teknavi.com

20 000 osallistujan jättitapahtuma sujui surkeasti - Pokémon GOn kehittäjää odottaa joukkokanne

Viikko sitten lauantaina Chicagossa järjestetty ensimmäinen Pokémon GO Fest -jättitapahtuma meni niin pahasti pieleen, että se on nyt poikinut joukkokanteen Pokémon GOn kehittäjää ja tapahtuman järjestäjää Nianticia kohtaan. Kantajat hakevat Nianticilta korvauksia matkakuluista epäonnistuneeseen tapahtumaan.

Asiasta kertovan Polygon-sivuston mukaan joukkokanteeseen on löytynyt toistaiseksi 20-30 osallistujaa.

Ennakkoon loppuunmyyty Pokémon GO Fest ei sujunut kuten piti. Tapahtuman 20 000 osallistujaa joutuivat pettymään raskaasti, kun ongelmat verkkoyhteyksissä sekä pelin toiminnassa pilasivat odotetun Pokémon-jahdin.

Nähtävästi tapahtumassa oli varauduttu surkeasti mobiiliverkon lisääntyvään käyttöön ja verkot menivät välittömästi tukkoon. Osan operaattoreista, kuten T-Mobilen, verkko toimi kuitenkin toisia paremmin. Lisäksi kuitenkin verkkoyhteyden toimiessa myös itse Pokémon GOssa oli ongelmia, joten Pokémonien nappaaminen ei onnistunut sittenkään.

Ongelmien takia Niantic on kertonut palauttavansa rahat 20 dollarin lipuista kaikille tapahtumaan osallistuneille. Lisäksi se tarjoaa rekisteröityneille osallistujille 100 dollarin arvosta Poké-kolikoita.

Pelaajia oli matkustanut Chicagoon myös Euroopasta, Australiasta ja Japanista asti. Joukkokanteella eri asianosaiset hakevatkin nyt Nianticilta juuri matkakulujen korvaamista.

Pokémon GO Festin piti toimia legendaaristen Pokémonien ensimmäisenä esiintymispaikkana, mutta ongelmien takia niiden nappaaminen jäi välistä. Niantic päätti lopulta antaa kaikille tapahtuman osallistujille yhden uudemmista legendaarisista Pokémoneista, Lugian, ilmaiseksi ja automaattisesti omiin Pokémoneihin.