Tämä suomalaissovellus voi tuoda tarjouksen edullisemmasta vakuutuksesta – jos ajat rauhallisesti ja liikennesääntöjen mukaan

Jyväskyläläisen Ficonic Solutionsin kehittämä Carrio-sovellus ja Vakuutusyhtiö Fennia ovat lähteneet yhteistyöhön. Carrio-sovelluksen käyttäjille luvataan mahdollisuus tarjoukseen halvemmasta vakuutuksesta, jos omat ajotaitonsa osoittaa niitä sovelluksella seuraamalla.

“Kun kuljettaja on käyttänyt sovellustamme tuhannen ajokilometrin ajan hänen on mahdollista saada hänen ajotapansa huomioinut vakuutustarjous, mikäli ajotapapisteitä on kertynyt riittävästi. Voit siis itse vaikuttaa vakuutuksesi hintaan ajamalla rauhallisesti ja liikennesääntöjen mukaan, olivat bonuksesi mitä tahansa”, Ficonic Solutionsin toimitusjohtaja Timo Salminen kertoo.

Kyseessä on Suomen ensimmäinen ajotapapisteytetty vakuutus. Sovelluksen kehittäjän mukaan vakuutustarjous voi tuoda säästöä vuodessa jopa satoja euroja.

Näin hyvän tarjouksen tulevat saamaan Carrion ajopelillä parhaimmat pisteet saaneet kuljettajat. Lisäksi talven paras kuski saa uuden Nokia 8 -älypuhelimen ja autotelineen

Ajopisteisiin vaikuttavat nopeusrajoitusten noudattaminen sekä rauhallinen ajotyyli. Ajopisteitä vähentäviin miinuspisteisiin ei liitetä sijaintitietoa, eikä tarkkaa nopeustietoa, joten Carrion keräämästä datasta ei voida esimerkiksi osoittaa missä ja kuinka paljon ylinopeutta on ajettu. Ajopeli vertaa ajopisteitä muiden käyttäjien pisteisiin, joten nyt on mahdollista todistaa puheensa, jos uskoo olevansa keskimääräistä parempi kuljettaja.

”Carrio tarjoaa aidon mahdollisuuden seuloa esiin kuskien välisiä eroja. Tartumme tähän tilaisuuteen mielenkiinnolla.”, sanoo yksikönjohtaja Ari Kiviluoma Fenniasta.

”Carrio on julkaistu 15 maassa, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun sovelluksen käyttäjillä on mahdollisuus säästää rahaa sovellusta käyttämällä. Hienoa, että tämä voidaan tarjota ensin Suomessa ja yhdessä Fennian kanssa.”, lisää Salminen.

Carrio-sovelluksesta julkaistiin merkittäviä uudistuksia sisältänyt versio vuoden 2018 alussa ja se on saatavilla Android-puhelimille ja -tableteille Googlen Play-kaupasta. Sovelluksesta on saatavilla ilmaisversio sekä laajennettu, kuukausimaksullinen versio. Ajopisteiden kerääminen onnistuu myös sovelluksen ilmaisversiolla.

Carrion sovellus osaa tehdä myös ehdotuksia ajotavan parantamiseksi. Ajotavan kehittämisen lisäksi Carrion sisältämä assistentti osaa myös tehdä navigointiehdotuksia pohjautuen kuljettajan sijaintiin ja kalenterimerkintöihin.