Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nokia-älypuhelinten ennakkomyynti käynnistyi yli odotusten - erityisesti yksi malli kiinnostaa

Uudet Nokia-älypuhelimet tulivat Suomessa ennakkomyyntiin tiistaina. Joukon edullisimman maksavan Nokia 3:n toimitukset alkavat 13. kesäkuuta ja Nokia 5 sekä Nokia 6 seuraavat perässä viikkoa myöhemmin 20. kesäkuuta.

Eniten ennakkomyynnissä kerrotaan kiinnostaneen suurimman ja kalleimman Nokia 6:n, joka maksaa 249 euroa. Siinä on muita suurempi ja tarkempi 5,5 tuuman näyttö, parempi 16 megapikselin takakamera ja enemmän muistia. Lisäksi äänentoistossa Nokia 6:n etuja ovat stereokaiuttimet ja tuki Dolby Atmos -tilaäänelle.

”Nokian kolmikon täysin ylivoimainen suosikki on Nokia 6. Sen ennakkomyyntimäärä on ylivoimainen osa varauksista. Tämä oli ennalta tiedossa ja siihen on varauduttu”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Sama tilanne vahvistetaan myös Elisalta. Nokia 6 onkin aluksi saatavilla vain DNA:lta ja Elisalta, kun taas Nokia 3 ja Nokia 5 ovat ennakkomyynnissä myös Telialla, Gigantissa ja Verkkokauppa.comissa. Toki Nokia 6:n kapeampi saatavuus myös ohjaa sen myyntiä vain näille kahdelle operaattorille ja korostaa sen menekkiä niillä suhteessa muihin malleihin.

Nokia 3:n hinta on 149 euroa ja Nokia 5:n 199 euroa.

Kokonaisuutena uusien Nokia-älypuhelinten ennakkomyynti on lähtenyt todella vauhdikkaasti liikkeelle.

”Ennakkomyynti on käynnistynyt yli odotusten, erityisesti huomioiden se, että luontaista ennakkokysyntää yleensä syntyy lähinnä eri valmistajien selvästi korkeampien hintapisteiden lippulaivatuotteille siinä missä huokeampien laitteiden kysyntä yleensä realisoituu vasta siinä vaiheessa, kun niillä on hyllysaatavuutta”, toteaa Elisan henkilöasiakasyksikön liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6.
Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6.

Nokia-älypuhelin kannattaa ennakkotilata, jos sellaisen haluaa ensimmäisten joukossa vielä kesäkuun aikana. Puhelimia ei todennäköisesti juuri riitä muille kuin ennakkotilaajille myynnin aloituksessa, kerrotaan jo Gigantilta. Samoin kävi myös toukokuun lopussa lanseeratun 3310-peruspuhelimen kanssa: kauppojen hyllyjen sijaan puhelimet päätyivät suoraan ennakkotilaajille.

Erityisesti Nokia 3:n ja Nokia 5:n todellinen menestys nähdäänkin vasta, kun puhelinten saatavuus paranee. Esimerkiksi 149 euron Nokia 3 voi olla kova sana kesän aikana kiihtyvissä puhelinhankinnoissa koululaisille.

”Selvää on, että niiden hintaluokassa varsinainen myynnin onnistuminen mitataan vasta, kun laitteet ovat kuluttajien nähtävillä ja ylipäätään myymälän hyllyssä myynnissä”, toteaa DNA:n Aavikko ja jatkaa ”viesti myymälöistämme on sellainen, että asiakkaat käyvät kyselemässä kaikkia laitteita ja haluaisivat nähdä ne ennen kuin ostopäätös varmuudella syntyy.”

Kaikki kolme uutta nyt myyntiin tulevaa Nokia-älypuhelinta sijoittuvat varsin edulliseen hintaluokkaan. Varsinaiset Nokia-huippupuhelimet ovat vasta tulossa.