Lisävirtalähde, joka latautuu kehon liikkeestä

Ihmisen keho tuottaa jatkuvasti energiaa, jota ei kuitenkaan hirveästi hyödynnetä. Ihminen liikkuu paljon ja liike-energiaa voisi hyödyntää jollain tavalla. Uusi puhelimen lisävirtalähde Ampy kerää energiansa ihmisen liikkeestä ja sen voi sitten siirtää puhelimeensa USB-johdon välityksellä. Ampysta uutisoi muun muassa Cult of Mac.

Ampyn voi kiinnittää vaikkapa käsivartensa ympärille puhelimien käsivarsikoteloiden tapaan. Laitteen sisuksissa on kaksi magneettia, jotka tuottavat sähköä heilumalla ylös ja alas. Tällä tavalla Ampy lataa 1 800 milliampeeritunnin akkuansa, jolla voi ladata esimerkiksi iPhonen tyhjästä täyteen.

Yhtiö listaa parhaimmaksi latauspaikaksi nilkan. Hyviä paikkoja ovat myös käsivarsi ja lantio. Toki jos käyttäjä ei halua pistää laitetta kehoonsa kiinni, voi sen pistää laukkuun, reppuun tai vaikkapa taskuun. Se latautuu myös siellä. Ampyn voi ladata myös normaalisti pistorasian kautta.

Tunnin urheilusuorituksella Ampylla saa tunniksi puhelimeen virtaa, jos puhelinta käyttää normaalisti. Taasen valmiustilassa puhelimen akun pitäisi kestää viisi tuntia. Jos omistaa älykellon, tunnin treenillä Ampyyn latautuu sen verran virtaa, että älykelloon saa vuorokaudeksi lisää virtaa. Ajat vaihtelevat tietenkin puhelin- ja älykellomalleittain.

Ampy latautuu myös taskussa