Tämä kannattaa tietää, jos olet ostamassa Surface Bookia: Jää saman tien vanhaksi

Aikaisemmin tällä viikolla kerroimme, että Microsoft tuo Suomessa ensi kuussa myyntiin Surface Book -kannettavansa, joka on asemoitu kilpailemaan etenkin Applen MacBookin kanssa. Kyseessä on tyylikäs ja akkukestoltaan erinomaiset arviot saanut ohut kannettava tietokone, jonka näytön voi tarvittaessa irrottaa perinteiseen tablet-käyttöön.

Suomessa laitetta on odoteltu pitkään, sillä ensimmäisille markkinoille kannettava tuotiin jo vuonna 2015. Nyt Surface Book tulee myyntiin 1699 euron hintaan. Hinta on linjassa kannettavan pahimman kilpailijnan Apple MacBook Pron kanssa. MacBook on kuitenkin perinteinen kannettava, sillä sen näyttöä ei voi irrottaa.

Nyt näyttää siltä, että Suomessa tuleva malli on jäämässä heti kättelyssä vanhaksi, sillä tuoreet tiedot kertovat ohjelmistojätin lanseeraavan pian Surface Bookin uuden version. Kyseessä olisi perinteinen kannettava ilman näytön irrotusmahdollisuutta. Uutuus lanseerataan Digitimes -verkkosivuston mukaan jo tämän kevään aikana. Irrotettavasta näytöstä luovutaan ilmeisesti kustannussyistä. Uuden version hinta pystytään pudottamaan 1000 euron tienoille.

Microsoft on luultavimmin suunnitellut uuden Surface Bookin lanseerausajankohdan Applen lehdistötilaisuuden mukaan. Apple esittelee piakkoin uusimmat iPadinsa.

Surface Book ei ole ollut Microsoftille erityinen menestys, sillä laitteita myytiin arvioiden mukaan viime vuonna ainoastaan puoli miljoonaa kappaletta.