Näin suojaat Instagramisi nyt

Instagram on kertonut ottaneensa mahdollisuuden kaksivaiheiseen todennukseen käyttöön kaikilla käyttäjätileillään.

Monissa muissakin palveluissa erittäin suositeltava kaksivaiheinen todennus vahvistaa uuden sisäänkirjautumisen tarvittaessa salasanan lisäksi puhelimeen viestinä lähetettävällä koodilla. Näin hyökkääjä ei pääse käsiksi käyttäjätiliin, vaikka saisikin käsiinsä tilin salasanan.

Instagramissa kaksivaiheisen todennuksen käyttöönotto onnistuu oman profiilisivun oikean yläkulman takaa löytyvästä asetusvalikosta kohdasta Kaksivaiheinen todennus valitsemalla Edellytä turvakoodia -asetus päälle.

Instagram tarjoaa mahdollisuuden tallentaa myös varakoodeja itselle talteen siltä varalta, että puhelinnumerolla koodin vastaanotto ei onnistu.

Instagram kertoi tänään myös toisesta uudistuksesta palvelussa. Jatkossa palvelussa käyttäjien sopimattomaksi raportoima, mutta kuitenkin Instagramin sääntöjen sisällä pysyvä sisältö voi näkyä sumennettuna. Muutoksella on tarkoitus piilottaa rajumpaa sisältöä kuitenkin ilman, että sitä pitäisi kokonaan poistaa palvelusta. Sumennetun sisällön saa näkyviin yksinkertaisesti painamalla.

Instagram voi näyttää rajumpaa sisältöä sumennettuna.
Instagram voi näyttää rajumpaa sisältöä sumennettuna.