Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tämä kaikki OnePlus TV:stä tiedetään jo – paljastuksia ominaisuuksista yksi kerrallaan

vSuomenkin älypuhelinmarkkinoilla oivasti paikkansa vakiinnuttanut OnePlus julkistaa ensimmäisen älytelevisionsa tässä kuussa. Tiedonmurusia ominaisuuksista on jaeltu silloin tällöin, ja nyt julkistuksen lähestyessä televisiosta tiedetään jo melkoisen paljon.

OnePlussan tavoitteena on vallata markkinaa myös kodin älylaitteiden valmistajana. Tähän pyritään OnePlus TV:llä, jossa on panostettu etenkin kuvaan, äänenlaatuun ja verkkoyhteyden avulla parannettuun käyttökokemukseen, kuten OnePlus jo aiemmin vahvisti.

QLED-näyttö, useita kokovaihtoehtoja ”älynäytölle”

OnePlus TV julkistettaneen ensin Intiassa, ja sikäläinen OnePlus on jo vahvistanut, että älytelevisiossa hyödynnetään Samsunginkin esimerkin viitoittamana QLED-teknologialla toteutettua näyttöä. Samalla vahvistettiin 55 tuuman näytöllä varustettu televisio, jonka lisäksi Bluetooth-sertifioitujen laitteiden tietokannasta ovat paljastuneet 43-, 65- ja 75-tuumaiset versiot, joista pienin olisi yksinomaan Intian ja suurin Kiinan sekä Yhdysvaltain markkinoille.

OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau kertoi aiemmin, että hänen näkemyksensä mukaan OnePlus TV on pikemminkin ”älynäyttö”, ja siihen odotetaankin sisäänrakennettua virtuaaliavustajaa. Laun mukaan perinteiset televisiot kaukosäätimineen ovat vanhanaikaisia, ja OnePlus TV:n kaukosäädin on tavanomaisesta poikkeava, kuten yhtiön jakama valokuva vahvistaa.

OnePlus TV:n kaukosäädin.
OnePlus TV:n kaukosäädin.

Kaukosäätimessä on oma painikkeensa esimerkiksi Google Assistant -virtuaaliavustajalle, säädin äänenvoimakkuudelle sekä erillinen OnePlus-logolla varustettu painike, jonka tarkkaa käyttötarkoitusta ei vielä tiedetä. Säätimessä on myös USB-C-liitäntä ja yläosassa ohjainpainike valintanäppäimineen.

Muutamia OnePlus TV:n teknisiä tietoja tiedetään myös jokseenkin varmasti laitteen paljastuttua Google Play Console -tietokannasta. OnePlus TV perustuu hyvin suurella todennäköisyydellä Android TV -käyttöjärjestelmälle Android 9 Pie -ohjelmistolla. Sitä pyörittää toistaiseksi tuntematon ja julkistamaton MediaTek MT5670 -järjestelmäpiiri neljällä ARM Cortex-A53 -suoritinytimellä ja Mali-G51 MP3 -grafiikkasuorittimella. RAM-käyttömuistia on luvassa kolme gigatavua, ja näytön odotetaan tukevan 4K-tarkkuutta.

OnePlus on myös vahvistanut soomineensa yhteistyösopimuksen Googlen kanssa. Sopimuksen ansiosta OnePlus TV:lle luvataan Android TV -päivityksiä ainakin kolmeksi vuodeksi.

Vahvistus nimelle, lisätietoja kuva- ja ääniteknologiasta

OnePlus TV:n vahvistettu logo.
OnePlus TV:n vahvistettu logo.

OnePlus on nyt vahvistanut, että tuleva älytelevisio on myös lopulliselta nimeltään OnePlus TV. Lisäksi yhtiö julkaisi kaksi kuvaa OnePlus TV:n yksinkertaisesta logosta.

Toimitusjohtaja Pete Lau on myös kertonut hieman tulevan television kuvanlaadusta ja äänentoistosta. OnePlus TV tukee Dolby Atmos -teknologiaa, ja kuva näytölle tuotetaan alle kymmenen nanometrin kvanttipisteiden avulla. Yksinkertaistetusti eri kokoiset kvanttipisteet tuottavat erilaista ja -sävyistä väriä UV-valolle altistuessaan, jolloin LED-paneeli saadaan tuottamaan OLED- ja LCD-paneeleitakin tasokkaampaa kuvanlaatua.

OnePlus TV tukee myös erittäin laajaa väriskaalaa – yhtiön mukaan kyseessä on jopa markkinoiden johtava tuote. OnePlus on kertonut televisionsa kykenevän toistamaan 113 prosenttia DCI-P3-väriavaruudesta ja 120 prosenttia NTSC-standardista, joka on enemmän kuin mihin monet tämän hetken QLED-paneeleista yltävät.

OnePlus TV:ltä voidaankin yhtiön mukaan odottaa erittäin tarkkaa kuvanlaatua, eloisaa värintoistoa ja laadukasta ääntä, joka nostaa katselukokemusta kohti uutta tasoa kahdeksan kaiuttimen (50W) ansiosta. Televisiossa on myös Gamma Color Magic -siru, jonka tehtävänä on optimoida kuvanlaatua tavanomaisen kuvantuottojärjestelmän rinnalla.

Julkistus 26. syyskuuta – ensin Intian markkinoille?

OnePlus on vahvistanut julkistavansa älytelevisionsa syyskuun aikana. Tämän hetken tiedon mukaan OnePlus TV nähdään kuluvan kuukauden viimeisellä viikolla, mitä luultavimmin 26. syyskuuta. Tietoa ei ole vahvistettu, mutta ajankohta vaikuttaa tällä hetkellä todennäköisimmältä.

OnePlus TV julkaistaneen ensin Intian markkinoille Amazon.in-verkkokaupan kautta, jossa on jo valmiina oma infosivunsa tulevalle uutuudelle. Myöhemmin televisiota odotetaan myös muun muassa Kiinan ja Pohjois-Amerikan markkinoille sekä tietenkin myös Eurooppaan.

”Työskentelemme myös kovasti OnePlus TV:n lanseeramiseksi Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Kiinassa niin pian kuin muodostamme kumppanuudet useimpien paikallisten ja alueellisten sisällöntarjoajien kanssa”, OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau totesi aiemmassa viestissään.

OnePlus TV:stä on jo kerrottu kattavasti tietoja, mutta samalla paljon on myös hämärän peitossa. Syyskuun aikana näemme, mikä Pete Laun johtaman yhtiön visio television tulevaisuudelle todella on.