Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uudenlainen ”pilvipuhelin” saataville ensi viikolla

Syksyllä ennakkomyynnissä olleen uuden- ja omanlaisensa pilvipuhelimen Nextbit Robinin toimitukset ennakkotilaajille ovat nyt alkamassa, ja samalla on aukeamassa myynti jälleen uusillekin asiakkaille.

Nextbit Robinissa ideana on Android-käyttöjärjestelmän muovaaminen niin, että kaikki tiedot tallennetaan jatkuvasti myös pilveen. Koko puhelimen sisältö varmuuskopioidaan jatkuvasti pilveen talteen. Kun tietoja tarvitaan, voidaan ne hakea saumattomasti pilvestä. Sisäistä tallennusmuistiakin Robinissa on 32 gigatavua, mutta se toimii ikään kuin vain välivarastona. Todellinen muisti on käyttäjälle samassa paketissa tarjottava 100 gigatavun pilvitallennustila. Tilan loppuessa laitteen muistista, poistaa Robin älykkäästi vähemmän käytettyjä sovelluksia ja sisältöjä, kuten kuvia, säilyttäen ne laitteen sijaan vain pilvessä.

Nextbit itse kutsuu Robinia ensimmäiseksi pilvikeskeiseksi älypuhelimeksi, joka muuttuu fiksummaksi koko ajan.

Ensimmäisten 1 000 Robinin Kickstarterin kautta tilanneen pitäisi saada puhelimensa ensi viikosta alkaen. 18. helmikuuta aukeaa puolestaan Nextbitin oma kauppa uusille Robin-tilauksille. Kaikkien ennakkotilattujen Robinin GSM-versioiden toimitusten pitäisi tapahtua vielä helmikuun loppuun mennessä. Ensimmäisenä liikkeelle lähtevät Mint- ja Midnight-väriversiot Electricin seuratessa perästä.

Joukosta erottuvan pilvilähtöisen filosofiansa ohella Nextbit Robin erottuu joukosta myös pirteällä muotoilullaan ja värityksellään. Lisäksi puhelimen tekijät kertovat ylpeinä, ettei puhelimessa ole lainkaan ylimääräisiä ja ”turhia” lisäsovelluksia – vain puhdas Android edellä kuvaillulla pilviälyllä lisättynä.

Nextbit Robinin teknisistä tiedoista voidaan mainita 5,2 tuuman IPS LCD -kosketusnäyttö 1920×1080 pikselillä, sormenjälkitunnistin,13 ja viiden megapikselin kamerat, 4G-yhteydet, kuusiytiminen Qualcomm Snapdragon 808 -järjestelmäpiiri, kolmen gigatavun RAM-muisti, 2 680 milliampeeritunnin akku sekä stereokaiuttimet.

Robin tulee Androidin tuoreella Marshmallow-versiolla. Nextbit on myös jatkossa luvannut pilvipuhelimeensa nopeasti uudet päivitykset.

Robinin takana olevan uuden puhelinfirman Nextbitin perustajilla on aiempaa taustaa HTC:ltä sekä Googlelta Androidin kehitystiimistä.