Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tältä näyttää uusi Samsung Galaxy S6

Samsung on juuri äsken esitellyt uusimmat huippupuhelimensa Barcelonassa Mobile World Congress -tapahtuman yhteydessä. Galaxy S6 on Samsungin vastaus Applen iPhone 6:lle.

Ennakkoon odotettiin, että Samsungin uutukainen jättää taakseen edellisten versioiden muovisuuden. Näin kävikin, sillä uutuus on selvästi metallisempi kuin edellinen Galaxy S5.

Samsung Electronicsin toimitusjohtaja JK Shin esitteli uutuuden aplodien saattelemina. Myyntiin tulevat Galaxy S6 ja Galaxy S6 Edge. Jälkimmäisen mallin näyttö ulottuu molempien reunojen yli. Molempien mallien näytöt ovat 5,1-tuumaisia. Näyttötekniikkana on QHD Super Amoled, jonka tarkkuus on 1440 x 2560 pikseliä.

Sivunäytöt tuovat käyttäjälle uudenlaisia käyttötarkoituksia. Käyttäjä voi erotella värikoodeilla suosikkikontaktit ja päättää kummalle reunanäytölle tiedot saapuvista puheluista ja viesteistä ilmestyvät. Puhelut voi hylätä automaattisella poissaoloviestillä, kun sormi asetetaan sisäänrakennetulle sykemittarille.

Kummassakin mallissa on 16 megapikselin takakamera ja viiden megapikselin selfie-kamera.

Uutuusmallien pinnat ovat lasia ja metallia. S6 ja S6 edge tulevat saataville jalokivisävyinä, mukaan lukien Emerald Green ja Blue Topaz -väreinä.

Molemmissa malleissa on sisäänrakennettu langaton lataus.

Samsung kertoi myös tuovansa Samsung Pay -maksujärjestelmän, joka on kilpaile Applen vastaavalle.

Samsung esitteli uutuuden Barcelonassa noin 5000 ammattilaisen joukolle, joka käsitti muun muassa median edustajia ja jälleenmyyjiä.

Uutuusmallit tulevat myyntiin huhtikuussa. Mallien hinnat ovat:

Galaxy S6 edge (32 GB) 849 €

Galaxy S6 edge (64 GB) 999 €

Galaxy S6 edge (128 GB) 1 099 €

Galaxy S6 (32 GB) 699 €

Galaxy S6 (64 GB) 829 €

Galaxy S6 (128 GB) 949 €