Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tältä näyttää Googlen oma Android-käyttöliittymä vuoden 2016 Nexus-puhelimissa

Googlen odotetaan julkaisevan jälleen kaksin kappalein uusia Nexus-puhelimia tänä vuonna, ja sen lisäksi, että ne toimivat uudella Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmällä, odotettavissa on myös uudistunut käyttöliittymä. Android Police pääsi jo näkemään puhtaan Androidin uuden ilmeen.

Googlen oma ”launcher” eli käynnistyssovellus Androidille on uudistumassa aiempaan nähden, ja merkille pantavaa on muun muassa se, että erillistä kuvaketta sovellusvalikolle ei enää ole. Sovellusvalikko on edelleen tallessa, mutta siihen pääsee käsiksi eri tavalla kuin aiemmin. Alaosan kuvakkeet ovat näkyvissä ikään kuin ”huurretun lasin” päällä, ja sovellusvalikon saa esiin pyyhkäisemällä tuota huurrettua lasia ylöspäin tai näpäyttämällä kuvakkeiden yläpuolella näkyvää pientä nuolta. Sovellusvalikon yläreunassa näkyy hakupalkki sovellusten etsimiseen ja sovellusvalikon saa suljettua pyyhkäisemällä alas tai painamalla paluunäppäintä.

Kotivalikosta puuttuu aiemmasta versiosta löytynyt Googlen haku-pienoisohjelma eli widget, ja sen tilalla on kalenteri-widget ja pieni, Googlen G-logolla varustettu painike. Painike näyttää siltä, että sitä mahdollisesti kuuluisi vetää, mutta itse asiassa sitä näpäyttämällä esiin aukeaa Google-haku. Android Policen näkemässä versiossa tästä Googlen käynnistyssovelluksesta ei yläosan kalenteri-widgettiä saanut siirrettyä tai poistettua.

Android Policen mukaan tämän vuodon lähde on hyvin luotettava, eli Google todella on tuomassa uudistuneen käynnistyssovelluksen Nexus-laitteille. On kuitenkin mahdollista, että se vielä muuttuu jonkin verran nyt nähdystä ennen virallista julkaisua. Näistä kuvista ja kuvauksista saa kuitenkin jo hieman käsitystä siitä, mihin suuntaan Google on puhtaan Androidin käyttöliittymää muuttamassa.