Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Jollan kumppani esitteli kaksi uutta Sailfish OS -puhelinta - tällaisia ovat Accione ja Accione P

Suomalaisen Jollan bolivialainen kumppani esitteli viime yönä Suomen aikaa kaksi uutta Jollan kehittämällä Sailfish OS -käyttöjärjestelmällä varustettua puhelinmallia.

Esitellyt Accione ja Accione P ovat ulkonäöltään lähes identtisiä, mutta teknisissä ominaisuuksissa on eroja. Molemmat edulliseen hintaluokkaan tähdätyistä puhelimista ovat muovikuorisia. Accione P:n erottaa ulkoisesti ainoastaan siitä löytyvästä sormenjälkilukijasta puhelimen takana.

Edullisempi Accione on tulossa Boliviassa myyntiin reilua 100 euroa vastaavalla hinnalla, kun Accione P:n hinta on reilun 200 euron tasolla.

Jala Group tuo puhelimet myyntiin myös Android 7.1.2 Nougat -käyttöjärjestelmällä. Sailfish OS:n kehitysohjelma Latinalaisen Amerikan tarpeisiin on nyt vasta käynnistymässä puhelinten myötä. Sailfish OS:n puhelimeen saa Jala-palveluliikkeissä.

Sekä Accionessa että Accione P:ssä on 5 tuuman IPS LCD -näyttö, mutta tarkkuudessa on eroa. Accionen näytössä on 1280×720 pikseliä (293 pikseliä tuumaa kohti), Accione P:ssä 1920×1080 pikseliä (441 pikseliä tuumaa kohti). Lisäksi Accione P:n näytön enimmäiskirkkaus on suurempi, 400 vs. 300 nitiä.

Accionessa ei ole sormenjälkilukijaa, Accione P:ssä on.
Accionessa ei ole sormenjälkilukijaa, Accione P:ssä on.

Myös kameroissa on eroa. Accionessa on 8 megapikselin takakamera f/2,1-aukolla ja 5 megapikselin etukamera f/2,3-aukolla, kun Accione P:ssä on 13 megapikselin takakamera f/2,0-aukolla ja 5 megapikselin etukamera f/2,4-aukolla. Molemmissa on takana kuvausvalo kahdella LEDillä ja edessä yhdellä.

Accionessa on vaatimaton Qualcommin Snapdragon 210 -sarjan järjestelmäpiiri, kun Accione P:ssä on muun muassa Nokia 5:stä ja Nokia 6:sta tuttu Snapdragon 430. RAM-muistia on Accionessa 2 gigatavua ja Accione P:ssä 3 gigatavua. Samoin tallennusmuistien koot ovat vastaavasti 16 ja 32 gigatavua. Tallennusmuisti on molemmissa laajennettavissa muistikortilla, jonka paikka on jaettu toisen SIM-korttipaikan kanssa.

Accionesta puuttuvat antureista Accione P:stä löytyvät gyroskooppi sekä magnetometri, jota hyödynnetään yleisimmin e-kompassina. Molemmista löytyvät perinteiset kiihtyvyysanturi sekä valoisuuden ja läheisyyden tunnistimet.

Molemmissa on GPS/GLONASS/BeiDou-paikannus sekä Bluetooth 4.1 ja 2,4 gigahertsin Wi-Fi 802.11b/g/n -yhteydet. Vain Accione P:stä löytyy NFC-lähiyhteys.

Molemmissa puhelimissa on USB-C-liitäntä ja ne tukevat 18 watin tehoista pikalaturia. USB-C-liitäntä ja pikalataus ovatkin uusia asioita Sailfish OS -puhelimissa, kuten myös Accione P:n sormenjälkitunnistus.

Puhelinten mitat ovat 150 x 73 x 9 millimetriä ja paino 145 grammaa.