Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tällainen on Xiaomin ensimmäinen läppäri – jäljittelee MacBook Airia jopa nimellään

Älypuhelimistaan tunnetun Xiaomin ensimmäinen kannettava tietokone on julkistettu eikä ole epäselvää, minkä haastajaksi se on markkinoille tuotu: uusi Mi Notebook Air on nimettykin Applen MacBook Airia jäljittelevästi, minkä lisäksi myös ulkoisesti se on saanut huomattavastivaikutteita Applen suosituimmasta läppärimallista.

Mi Notebook Air on kuitenkin varustettu Windows 10 -käyttöjärjestelmällä. Tarjolle alumiinikuorinen uutuus tulee kahtena kokona – 13,3-tuumaisena ja 12,5-tuumaisena.13,3 tuuman Mi Notebook Airia Xiaomi kehuu 13 prosenttia vastaavaa MacBook Airia ohuemmaksi 14,8 millimetriä paksuna ja 11 prosenttia pienemmäksi samankokoisesta näytöstään huolimatta.

13,3 tuuman Full HD -näytöllisessä mallissa on myös

  • kuudennen sukupolven tuplaytiminen Intel Core i5-6200U -suoritin
  • 8 gigatavua DDR4-RAM-muistia
  • 256 gigatavua SSD-tallennusmuistia
  • NVIDIA 940MX -grafiikkasuoritin
  • 1 megapikselin web-kamera
  • Kaksi USB 3.0 -liitäntää
  • HDMI-liitäntä
  • 3,5 mm -audioliitäntä
  • USB-C-liitäntä

Mi Notebook Air tulee tarjolle sekä hopeisena että kultaisena värivaihtoehtona.

13,3 tuuman malliversion paino on 1,28 kilogrammaa ja sen akun pitäisi tarjota käyttöaikaa 9,5 tuntia ja akun täyttyä tyhjästä puoliksi 30 minuutin latauksella.

12,5 tuuman versio on tehottomampi: siinä on tyytyminen Intel Core M3 -suorittimeen, sen integroituun grafiikkasuorittimeen sekä 128 gigatavun SSD:hen. Akunkesto on kuitenkin isoveljeä pidempi 11 tuntia ja painoa vähemmän, 1,07 kilogrammaa. Näppäimistö on molemmissa malleissa varustettu taustavalaistuksella ja Mi Notebook Airinlukituksestaavaaminen onnistuu myös Xiaomin Mi Band -rannekkeella.

2. elokuuta myyntiin tulevan 13,3 tuuman Mi Notebook Airin hinta Kiinassa tulee olemaan 4 999 juania eli noin 680 euroa ja 12,5 tuuman edullisemman malliversion 3 999 juania, noin 545 euroa.

Xioamin Mi Notebook Airin saatavuudesta muualla kuin Kiinassa ei ole vielä tietoa. Xiaomi on pikku hiljaa levittäytynyt ulos kotimarkkinoiltaan sen heikon patenttiaseman ollessa yksi syy hitaaseen laajememiseen älypuhelimissa. Mi Notebook Airin tapaista Windows-läppäriä patenttipulmat painavat vähemmän.

Xiaomi itse ei ole kehittänyt kannettavaansa tai valmista sitä: taustalla on Tian Mi -niminen yritys. Xiaomi toimii vastaavalla tavalla monien muidenkin eri laitteidensa kanssa, joista vastaa kumppaniyritys, mutta myynti tapahtuu Xiaomi-brändillä.

Xiaomi julkisti nyt myös Redmi Pro -puhelimen.