Nokia-älypuhelimia on vielä vaikea saada kaupasta – tulevina viikkoina luvassa selvä parannus

Nokia-älypuhelinten myyntiintulo Suomessa on viivästynyt ja toimitukset venyneet. Kysyntä ja sen kohdistuminen värivaihtoehtojen osalta pääsi yllättämään Nokia-puhelimia nykyisin kehittävän ja myyvän HMD Globalin pahanpäiväisesti.

Pikku hiljaa uutuus-Nokioiden saatavuus on kuitenkin paranemassa. Ensi viikosta (viikko 31) alkaen vauhtiin pitäisi päästä niin Nokia 3:n sinisen ja kuparin värin, Nokia 5:n hopean ja sinisen kuin myös mustan Nokia 6:n toimitukset puhelimia tilanneille.

Kokonaisuutena Nokia-älypuhelinten väreistä heikoin saatavuus on kuparilla, joita ei vielä juuri ole toimitettu.

Nokia-älypuhelimista suoraan myymälän hyllystä toistaiseksi saa vasta edullisinta Nokia 3 -mallia mustan ja hopean värisenä. Myös myymäläsaatavuus kaikkien kolmen älypuhelimen osalta tulee paranemaan merkittävästi elokuun aikana, kunhan puhelinten tilausjonot on ensin saatu purettua.

Nokia 3310 -peruspuhelimen saatavuus on älypuhelimia parempi, mutta senkin osalta eri värien myymäläsaatavuus vaihtelee vielä runsaasti. HMD on tuomassa myyntiin lähiaikoina myös uudet juuri julkistetut Nokia 105 ja Nokia 130 -peruspuhelimet, mutta niitä ei löydy vielä suurimpien jälleenmyyjien listoilta.

16. elokuuta HMD:ltä odotetaan lisää Nokia-puhelinjulkistuksia Lontoossa järjestettävässä tilaisuudessa. Ennakkopaljastusten ja huhujen perusteella käytännössä varma julkistus on uusi huippupuhelin Nokia 8 noin 600 euron hintaluokkaan, minkä lisäksi samalla voivat tulla myös toistaiseksi edullisin älypuhelin Nokia 2 ehkä noin 100 euron hintaluokkaan ja uusi 3G-verkkoja tukeva versio 3310:stä.

Alla yhteenveto Nokia-puhelinten tämän hetken saatavuudesta ja ennusteista:

149 euron Nokia 3

 • Nokia-älypuhelimista paras saatavuus.
 • Sininen ja erityisesti kupari väri tulevat mustaa ja hopeaa perässä, mutta niidenkin toimitukset pitäisi saada hoidettua ensi viikon (31) aikana.
 • Saatavilla pääasiassa operaattorien myymälöistä suoraan mustan ja hopean värisenä.
Nokia 3.
Nokia 3.

199 euron Nokia 5

 • Toimitukset aloitettu, väreistä mustan saatavuus muita parempi.
 • Väreistä hopean ja sinisen toimitukset pitäisi saada hoidettua ensi viikon (31) aikana, kuparin värin viikon 32 aikana.
 • Ei vielä saatavilla myymälöistä suoraan.
Nokia 5.
Nokia 5.

249 euron Nokia 6

 • Heikoin saatavuus uusista Nokia-älypuhelimista.
 • Puhelinta kuluttajille myyvät vasta DNA ja Elisa, jonka mukaan mustan värin toimitukset tapahtuvat ensi viikolla (31), kuparin värin toimitukset viikolla 32 ja hopean ja sinisen värin toimitukset viikolla 33.
 • Suuremmin muistein varustetun kiiltävän Arte Blackin hinnasta tai saatavuudesta ei vielä mitään tietoa
 • Ei vielä saatavilla myymälöistä suoraan.
Nokia 6. Etualalla kiiltävä musta Arte Black -versio, joka tulee eri hintaan ja vasta myöhemmin.
Nokia 6. Etualalla kiiltävä musta Arte Black -versio, joka tulee eri hintaan ja vasta myöhemmin.

59 euron Nokia 3310

 • Melko hyvä saatavuus, eri värien saatavuus vaihtelee jälleenmyyjittäin ja myymälöittäin.
 • Saatavilla jo operaattorien myymälöistä suoraan, lisäksi valituilta muitakin jälleenmyyjiltä, kuten Verkkokauppa.comista.
Nokia 3310.
Nokia 3310.