Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tällä laitteella voit seurata etänä autosi liikkeitä ja polttoaineen kulutusta

Oletko koskaan ollut huolissasi lainatessasi autoasi jälkikasvulle? Pienellä lisälaitteella on mahdollista seurata auton liikkeitä ja polttoaineen kulutusta. Lisälaite kiinnitetään auton OBD2-porttiin.

OBD-diagnostiikkajärjestelmä (on-board diagnostic) on ollut Suomessa myytävissä henkilöautoissa pakollinen vuodesta 2001 lähtien. Portin kautta saadaan selville auton lähettämät vikailmoitukset.

Alle 100 euron hintaisessa laitteessa on gps-paikannus ja lähetin, joka toimittaa tiedot serverille myöhempää käyttöä varten. Käyttäjä voi tilata tekstiviestillä tiedot muun muassa auton liikkeistä karttalinkkeineen, polttoaineen kulutuksesta, jäljellä olevasta polttoaineesta, moottorin kierroslukemasta ja huoltomuistutuksista. Älypuhelimen käyttäjä voi tarkistaa reaaliaikaiset sijaintitiedot valmistajan omasta sovelluksesta.

Paikannuksesta on hyötyä myös ammattiliikenteessä. Gps-lisälaitteen avulla voi seurata esimerkiksi raskaan liikenteen reittiä ja sitä, miten taloudellisesti kuljettaja ajaa. Taksiyrittäjä saa sen sijaan autojen sijainnista ja mahdollisista moottorien vikakoodeista.