TAG Heuer julkisti uuden Connected Modular 41 -älykellon – halvempi mutta silti 1200 dollaria

Sveitsiläinen TAG Heuer on julkistanut uuden, pienempikokoisen Connected Modular 41 -älykellon.

TAG Heuer toi aiemmin markkinoille Connected Modular 45 -älykellon, ja Connected Modular 41 jatkaa kyseisen mallin jalanjäljissä. Nimensä mukaisesti kellotaulun halkaisijaa on hieman pienennetty 41 millimetriin, mutta muuten ulkoasu näyttää pitkälti samalta kuin edeltäjänsäkin.

Älykellon teknisiä ominaisuuksia on kuitenkin päivitetty, ja muistimäärä on peräti tuplaantunut. Connected Modular 41 sisältää 1 gigatavun RAM-muistia ja tallennustilaa on varattu 8 gigatavua. Järjestelmäpiirin kellolle tuottaa Intel, ja Android Oreo -päivitys on yhtiön mukaan tulossa piakkoin.

AMOLED-näytöllä on tarkkuutta 390 x 390 pikseliä, joka tarjoaa pikselitiheydeksi 326. Näytössä on käytetty safiiria, jolla pyritään estämään naarmuttumista, jonka lisäksi sen heijastamaton pinta auttaa kellotaulun näkemistä kirkkaissakin olosuhteissa. Maksimikirkkaus on 350 nitiä. TAG Heuer Connected Modular 41 sisältää lisäksi GPS:n, NFC-yhteydet ja on vesitiivis 50 metriin saakka.

TAG Heuer Connected Modular 41:stä julkaistaan kaksi versiota: hopeanvärinen teräsmalli ja musta, keraaminen malli. Älykellon hinnat alkavat 1200 Yhdysvaltain dollarista, eli noin 980 eurosta.