Tablet, jota ei kannata ostaa – "Maailman huonoin"

Kiroiletko joskus oman tablettisi ongelmia? Mietipä uudestaan. EEVblogin julkaisemassa videossa pureudutaan luokattoman huonoon Esinomed-tablettiin, joka on monessa yhteydessä rankattu maailman huonoimmaksi tabletiksi. Tabletin purkamista ja sen käyttämiä ratkaisuja esittelevä video on levinnyt netissä viime päivinä kulovalkean tavoin.

Ulkoisesti 1990-luvun tuotteelta näyttävä tabletti on jo lähtökohtaisesti luotaan työntävän näköinen, mutta todellinen yllätys paljastuu tabletin sisuksista. Tehdastuotteen sijaan tabletti muistuttaa lähinnä lahjattoman IT-harrastelijan viikonloppuprojektia, jossa eri osat ovat toisissaan kiinni kuumaliimalla ja teipillä. Kytkentöjä on niin ikään kolvattu käsivaraisesti.

Mitä tekniikkaan tulee, käyttää tabletti käyttöjärjestelmänään Windows XP:tä, mikä tuntuu kosketusnäyttölaitteelle vähintään kyseenalaiselta valinnalta. Kenties hämmästyttävin yksityiskohta paljastuu kuitenkin laitteen virransaannista, sillä tavallisen akun sijasta Esinomed-tabletissa käytetään yhteen teipattuja paristoja.

Vähänkään tekniikkaa tunteva tavallinen kuluttaja tuskin ostaa Esinomedin kaltaisia laitteita, mutta totuus on ensisilmäystä karumpi. Tablettia ei nimittäin ensisijaisesti markkinoida kuluttajille, vaan hoitolaitosten käyttöön. Tabletin onkin tarkoitus toimia henkilökunnan apuvälineenä hoitotyössä ja potilastietojen käsittelyssä. Suomalaisten onneksi tabletti ei ole ainakaan toistaiseksi tehnyt läpimurtoaan kotimaisissa sairaaloissa.

Tabletia esittelevä EEVblogin video on nähtävissä alta: