Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Lenovolta uusi huipputablet – tarjolla 3D-kamera ja 60 tuuman kuvaa heijastava projektori

Lenovo on julkistanut uuden ThinkPad X1 Tablet -laitteensa. X1-tabletti vie hybridilaitteiden ajatuksen pidemmälle kohti modulaarisia eli muokattavia laitteita. Laitteen ohella myydään erilaisia lisäosia, joilla X1-tablettiinsa voi lisätä tarpeen tullen erilaisia ominaisuuksia.

Pohjimmiltaan ThinkPad X1 Tablet on nimensä mukaisesti tabletti. Laite on 7,62 millimetriä paksu ja painaa hieman alle 800 grammaa. Laitteen sisuksista löytyy muun muassa nopeaksi kehuttua Samsung M.2 NVMe SSD -tallennustilaa ja tuki 4G LTE-A -yhteyksille, jotka mahdollistavat jopa 300 megabitin latausnopeudet. Käyttöjärjestelmänä toimii Windows 10.

Lenovon mukaan uuden X1-tabletin pääasia on sen muokattavuus. Ensinnäkin tabletille on saatavilla perinteistä ThinkPad-tuntumaa tavoitteleva näppäimistö, joka on varustettu tutulla punaisella trackpoint-hiirinupilla. Tämän lisäksi ThinkPad X1 Tabletiin voidaan kytkeä erilaisia lisämoduuleja. Alustavasti tarjolle on tulossa kolme vaihtoehtoa:

  • Productivity Module on lisäakku, joka nostaa laitteen käyttöaikaa 15 tuntiin
  • Presenter Module sisältää pico-projektorin, joka voi heijastaa jopa 60-tuumaista kuvaa
  • 3D Imaging Module tarjoaa Intel RealSense -3D-kameran, jolla voi kuvata kohteita vaikkapa 3D-tulostamista varten

Lenovo ThinkPad X1 Tabletin hinta lähtee liikkeelle 899 dollarista eli noin 860 eurosta. Tabletti julkaistaan 149 dollaria maksavan Productivity Modulen kanssa helmikuussa. Kaksi muuta lisämoduulia julkaistaan vasta toukokuussa. Tuoteperheen tarkat hinta- ja saatavuustiedot Suomessa ovat toistaiseksi epäselviä.