Taas viivästyminen – Jolla Tabletin aikataulu venyy ja paukkuu

Jollan tabletin tie on ollut pitkä ja karikkoinen. Viime syksynä esitellyn laitteen toimituksia ollaan vasta nyt saamassa käyntiin. Jollan hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio pahoittelee Jollan blogissa syvästi, ettei aikataulussa ole pysytty, ja etteivät ennakkotilaajatkaan saa laitteitaan aikataulun mukaisesti.

Saarnio vertaa Jollaa tämän nimen mukaiseen pieneen veneeseen, joka kamppailee myrskyisissä vesissä suuren kuorman kanssa. Suuri kuorma eivät ole Jollan puhelin tai tabletti, vaan Sailfish-käyttöjärjestelmä. Saarnion mukaan vain Applen tai Googlen kaltaiset suuret rahtialukset ovat yleensä kantaneet kokonaisen käyttöjärjestelmän kokoista kuormaa. Kauniisti maalatuilla pohjustuksilla Saarnio viestittää, että Sailfishin toteuttaminen vaatii yhtiöltä valtavasti ponnisteluja. Kun päälle lisätään vielä lukuisat tabletin kokoonpanossa vastaan tulleet ongelmat, on laitteen julkaisu venynyt kerta toisensa jälkeen.

Tämän hetkisen aikataulun mukaan ensimmäisiä laitteita on nyt päästy toimittamaan, ja toisen aallon on määrä lähteä liikkeelle marraskuun alussa. Kolmannen aallon on määrä lähteä liikkeelle joulukuussa, ja tuolloin pyritään toimittamaan myös tämän vuoden elo-syyskuussa tilatut laitteet.

Saarnio kertoo, että Jollalla ymmärretään, mikäli joku ennakkotilaajista haluaa tässä vaiheessa peruuttaa tilauksensa. Mahdollista hyvitysjärjestelmää harkitaan tällä hetkellä ja siitä kerrotaan myöhemmin tarkemmin, mutta Saarnion mukaan hyvityksiä voidaan ryhtyä käsittelemään vasta siinä vaiheessa, kun yhtiö on saanut tilatut laitteet toimitettua.