Applen uuden puhelimen nimi huhuissa – luotettavana tunnettu lähde puhuu iPhone 7:stä

Applen tulevan syksyn iPhone-mallien mallinimet ovat jo pidemmän aikaa olleet spekuloinnin aiheena. Perinteinen kaksivuotinen uudistussykli tarkoittaisi, että viimevuotisia iPhone 6s -malleja seuraisivat tänä vuonna iPhone 7 -mallit.

Useiden huhujen perusteella tämänvuotiset iPhone-mallit ovat kuitenkin vielä enemmän tai vähemmän iPhone 6 -johdannaisia esimerkiksi muotoilunsa osalta, ja huhuissa on myös mainittu, että iPhone 7 -nimi jätettäisiin ensi vuodelle, kun Applen älypuhelin täyttää kymmenen vuotta. Tuorein raportti kuitenkin väittää, että ensi kuussa toden totta nähtäisiin kaksi iPhone 7 -mallia.

Yleensä varsin luotettavana Apple-juorujen lähteenä tunnettu japanilainen MacOtakara-sivusto mainitsee, että syyskuussa Apple esittelee iPhone 7:n ja isomman iPhone 7 Plussan. Minkäänlaista Pro-versiota ei ole tulossa.

Mallinimien lisäksi MacOtakara mainitsee myös iPhone 7:n kotinäppäimen ja toistaa aiemminkin kuultua huhua. Sivuston mukaan ”luotettava lähde” on kertonut, että iPhone 7:ssä ei enää ole tuttua mekaanista kotipainiketta, vaan kosketusherkkä näppäin.