Iso Apple Watch -muutos tulossa

Apple on ilmoittanut sovelluskehittäjille ennakkoon, että 1. kesäkuuta alkaen kaikkien hyväksyttäväksi lähetettävien Apple Watch -sovellusten tulee olla jo niin sanottuja natiiveja sovelluksia, jotka on kehitetty watchOS 2 SDK -kehityspaketin antamilla mahdollisuuksilla.

Alun perin Apple Watchin tullessa myyntiin noin vuosi sitten ei sille suoraan pystynyt kehittämään sovelluksia. Sen sijaan kaikki alun Watch-sovellukset olivat laajennoksia, kellolisäosia, iPhone-sovelluksille.

Natiivit Watch-sovellukset Apple mahdollisti syksyllä watchOS 2 -päivityksen myötä.

Suoraan kellossa toimivat sovellukset ovat teoriassa toiminnaltaan nopeampia ja sulavampia kuin iPhone-sovellusten jatkeet, jotka joutuivat antamaan kaiken laskennan iPhonen tehtäväksi ja siirtämään tähän liittyen tietoa aikaa kuluttavasti kellon ja puhelimen välillä.

Hitaasti toimivat sovellukset ovat olleet alusta asti, ja ovat yhä natiivisovelluksinakin, Apple Watchin kenties suurin heikkous.

Applelta odotetaan mahdollisesti jo nyt kesän aikana Watch-kellosta päivitettyä mallia, joka ulkoisesti säilyisi samankaltaisena mutta todennäköisesti sisältäis ainakin uuden Apple S2 -piirin. Se voisi tuoda merkittävästi lisää kovasti kaivattua suorituskykyä.

Apple järjestää vuotuisen WWDC-kehittäjäkonferenssinsa 13. kesäkuuta alkaen. WWDC:ssä Applelta odotetaan laajasti uutisia tulevista iOS-, watchOS-, tvOS ja MacOS-käyttöjärjestelmäversioista.