Suunnolta uusi multisport-kello: Vetonaulana värinäyttö ja seksikäs muotoilu

Suunto tuo syyskuussa myyntiin seuraajan Ambit 3 -kellolle, joka vie suomalaisvalmistajan multisport-kelloja toivottuun suuntaan. Uusin mallisto kantaa nimitystä Spartan.

Aikaisemmat Suunnon kellot ovat saaneet kritiikkiä värinäytön puuttumisesta ja muotoilusta. Spartan-malliston muotoilu on aikaisempaa linjakkaampi ja se istuu ranteeseen hyvin.

Suunto tuo Spartanista myyntiin kaksi versiota: Sportin ja Ultran. Molemmissa malleissa on värillinen kosketusnäyttö, joka on valmistajan mukaan hyvin käytettävissä myös kirkkaassa auringonpaisteessa. Sportin näyttö on suojattu mineraalikristallilasilla ja ruostumattomalla teräskehällä, Ultra-mallin kehä on valmistettu ostajan valinnan mukaan joko titaanista tai ruostumattomasta teräksestä. Molemmat mallit ovat vesitiiviitä 100 metriin.

Akun kesto vähintään 10 tuntia

Suunto lupaa Spartan Ultran akun kestoksi 18 tuntia harjoittelu- ja kilpailukäytössä, jolloin laite on gps-tilassa. Akun kestoa voi pidentää vaihtamalla gps-tilan 1 sekunnin välein tapahtuvaan paikannukseen. Tällöin akussa pitäisi riittää potkua 26 tunniksi.

Spart Sportin akku on asteen vaatimattomampi. Parhaalla gps-tarkkuudella virtaa riittää 10 tunniksi ja säästötilassa 16 tunniksi. Pelkässä kellotilassa kellojen akut kestävät 15 vuorokautta (Ultra) ja 10 päivää (Sport).

Spart-malliston kelloissa on digitaalinen kompassi ja ilmanpaineeseen perustuva korkeusmittari.

Uusien kellojen myötä Suunto on uudistanut myös Movescount-palvelunsa, josta käyttäjä voi poimia lämpökarttoja yli 15 lajille, esimerkiksi juoksuun, hiihtoon ja avovesiuintiin. Kartat helpottavat esimerkiksi parhaan reitin valintaa Kelloihin on esiasennettu 80 urheilutilaa.

Syyskuusta alkaen Suunto Spartan -kellot ja Suunto Movescount luokittelevat päivät harjoittelu-, aktiivi-, palautumis- ja lepopäiviksi. Tavoitteena on helpottaa harjoittelun seuraamista.

Ei rannemittausta

Spartan-kellot mittaavat sykkeen käyttämällä Suunto Smart Sensor -sykevyötä. Vyön avulla kello kertoo käyttäjälleen sykkeen lisäksi kalorin kulutuksen ja palautumisajan harjoituksesta.

Suunto laajentaa Spartan-mallistoa loppuvuoden aikana mallilla, joka mittaa sykkeen käyttäjänsä ranteesta.

Suunto Spartan Sportista tulee saataville neljä eri malliversiota: Suunto Spartan Sport Black, Suunto Spartan Sport Blue, Suunto Spartan Sport Sakura ja Suunto Spartan Sport White. Suunto Spartan Sportin arvioitu sykevyöllinen kuluttajahinta on 549 euroa ja ilman sykevyötä 499 euroa.