Super Mario Run saapuu iPhonelle ja iPadille joulukuun puolivälissä

Kun Apple syyskuussa esitteli uudet iPhone 7 -mallit, kävi tilaisuudessa lavalla myös Nintendon legendaarinen pelisuunnittelija Shigeru Miyamoto. Muun muassa Donkey Kongin ja Marion isänä tunnettu Miyamoto kertoi ikonisen Super Marion saapuvan vihdoin virallisesti Applen iOS-laitteille uuden Super Mario Run -pelin muodossa. Pelin luvattiin saapuvan vielä ennen joulua, ja nyt tarkempi aikataulu on selvillä.

Super Mario Run julkaistaan Applen App Storessa iPhonelle, iPod touchille sekä iPadille yhteensä 151 maassa torstaina 15. joulukuuta. Peli tulee ladattavaksi maksutta, mutta ilmaisversio sisältää vain maistiaisia pelin kolmesta eri pelitilasta. Koko pelin saa käyttöönsä yhdellä 9,99 dollarin (tai 9,99 euron) kertamaksulla.

Super Mario Run on niin sanottu päättymätön juoksupeli, jossa Mario juoksee, hyppii, kerää kolikoita ja yrittää ehtiä radan lopussa olevalle lipputangolle, ennen kuin aika loppuu. Lisäksi pelissä on Battle Mode -moninpeli, jossa kaksi pelaajaa kerää kolikoita ja kilpikonnia.

Super Mario Run on tarkoitus jossain vaiheessa julkaista myös Android-laitteille, mutta aikataulusta ei ole vielä mitään tietoa. Tässä vaiheessa Nintendo hehkuttaa vain lähestyvää iOS-julkaisua.