Super Mario Run -peli tulee myös Androidille

Applen iPhone-julkistustilaisuudessa eilen yllättäen esitelty uusi iPhonelle tuleva Super Mario Run -peli Nintendolta on tulossa myös Androidille aikanaan.

Super Mario Run on niin sanottu päättymätön juoksupeli, jossa Mario juoksee, hyppii, kerää kolikoita ja yrittää ehtiä radan lopussa olevalle lipputangolle, ennen kuin aika loppuu. Lisäksi pelissä on Battle Mode -moninpeli, jossa kaksi pelaajaa kerää kolikoita ja kilpikonnia.

iPhonelle Super Mario Run on tulossa ennen joulua, myyntiin kertamaksullisena pelinä.

Vaikka Super Mario Run esiteltiin iPhone-tilaisuudessa, ei se tule jäämään vain Apple-käyttäjien herkuksi.

– Suunnittelemme pelin julkaisua Android-laitteilla jonakin aikana tulevaisuudessa, Nintendolta vahvistettiin Kotaku-pelisivustolle antamatta sen tarkempaa tietoa tulevasta Android-julkaisun ajankohdasta.

Myös Apple-tilaisuudessa lavalla uutta peliä esitellyt Nintendon legendaarinen pelisuunnittelija, myös Marion luoja, Shigeru Miyamoto on myös kommentoinut miksi peli tulee ensin iPhonelle.

– Totta kai on muita mobiililaitteita, joille tuomme pelin myöhemmin. Mutta Apple-laitteiden osalta, niiden laitteiston suunnittelu on sellaista, ettei tarvitse tehdä paljoa yhteensopivuuden näkökulmasta useille laitteille. Se on erittäin suoraviivaista. Ja ajattelen, että myös vain filosofisesta näkökulmasta, heidän designissaan on meidän kanssaan samanlaisia elementtejä. Joten tämän vuoksi tuomme sen ensin iPhonelle, kertoo Miyamoto TIMEn haastattelussa.

Nintendon legendaaristen pelien tuloa mobiililaitteisiin eli älypuhelimiin ja tabletteihin on odotettu pitkään. Nyt Pokémon GOn ja tulossa olevan Super Mario Runin perusteella myös Nintendon suunnalla ollaan viimein herätty näihin toiveisiin – vaikka toki Nintendo aikoo edelleen jatkaa myös omien pelilaitteidensa sekä niille tehtyjen pelien kehittämistä.