Super Mario Run nyt Androidille - yllättävällä päivityksellä

15. joulukuuta Applen iOS-laitteille julkaistu Super Mario Run on julkaistu odotetusti nyt myös Android-laitteille. Peli on ladattavissa ilmaiseksi Google Playsta.

Super Mario Run Androidilla noudattaa samaa mallin Apple iOS -version kanssa. Ilmaiseksi ladattavassa pelissä jo ensimmäisten muutaman kentän jälkeen edessä on maksumuuri: koko peli aukeaa 9,99 euron kertamaksulla.

Lisäksi myös Android-versio Super Mario Runista vaatii jatkuvan verkkoyhteyden. Nintendo on aiemmin kertonut tämän johtuvan halusta ja tarpeesta kontrolloida piratismia. Pelin aiheuttama tiedonsiirto on herättänyt närkästystä.

Pelissä on kolme eri pelitilaa: eri kentistä koostuva peruspeli World Tour, kavereiden ja muiden pelaajien haastamisen mahdollistava Toad Rally sekä Kingdom Builder, jossa pelissä muuten menestymällä voi rakentaa omaa ”kuningaskuntaansa”. World Tourissa tarkoitus on pelastaa prinsessa Peach pahan Bowserin kynsistä.

Apple-laitteilla Super Mario Run keräsi valtaisan alkusuosion, mutta nopeasti låpi pelattavan pelin suosio myös laski lähes yhtä nopeasti.

Myös Apple-versio Super Mario Runista päivittyi tänään 2.0-versioon uuden Android-version tavoin. 2.0:ssa on mukana on uusia pelihahmoja, Yoshi useissa eri väreissä. Lisäksi uudessa 2.0-versiossa, myös jo Androidilla, on haasteen läpäisemisen jälkeen pelattavissa ilmaiseksi neljä ensimmäistä kenttää, eli maksumuuri iskee vastaan hitusen alkuperäistä myöhemmin ja ilmaiseksikin pääsee haastamaan Bowserin ensimmäisen maailman päätteeksi. Super Mario Runia kritisoitiin alun perin vain näennäisestä maksuttomuudesta, kun pakko maksaa iski vastaan niin nopeasti. Uudet päivitykset pyrkivät lieventämään tätä.

Nyt Super Mario Runissa on mukana myös aikarajat poistava helppo pelitila.