Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kaupalle sinetti – supersuosittu näppäimistösovellus on nyt osa Microsoftia

Alkujaan vuonna 2010 Androidille ja alle kaksi vuotta sitten myös iOS:lle julkaistulla SwiftKey-näppäimistöllä on tähän päivään mennessä näppäilty yhteensä 10 biljoonaa näppäimenlyöntiä ja sen ennustavan tekstinsyötön ansiosta säästetty hurjat 100 000 vuotta kirjoitusaikaa. Nyt tuo suuren suosion saavuttanut näppäimistösovellus ja sen kehittäjät ovat osa Microsoftia.

Microsoft kertoo blogissaan, että sen SwiftKey-kaupat ovat saaneet sinetin, ja näppäimistösovellusta kehittäneet työntekijät siirtyvät Microsoftin leipiin. SwiftKeyn näppäimistöosaamista on käytössä yhteensä yli 300 miljoonassa Android- ja iOS-laitteessa, ja Microsoft aikoo jatkaa SwiftKeyn näppäimistösovellusten kehittämistä ja jakelua. Lisäksi SwiftKeyn teknologiaa käytetään myös eräiden puhelinvalmistajien omissa näppäimistöratkaisuissa.

Windows Phone 8.1:n Word Flow -näppäimistö ylsi aikanaan maailmanennätykseen. Nyt Microsoft aikoo parantaa sitä SwiftKeyn teknologialla.

Microsoft kertoo, että Android- ja iOS-sovellusten lisäksi se aikoo hyödyntää SwiftKeyn älykästä ennustavaa tekstinsyöttöä omissa tuotteissaan ja palveluissaan. Tarkoituksena on myös käyttää SwiftKeyn teknologiaa Windows-puhelimien Word Flow -näppäimistössä. Tästä yhtiö aikoo kertoa lisää tulevien kuukausien aikana.

Microsoftin SwiftKey-oston hintaa ei kerrottu julkisuuteen, mutta kun aihe ensimmäisen kerran nousi esiin helmikuun alussa, huhuttiin kauppahinnaksi 250 miljoonaa dollaria, eli noin 225 miljoonaa euroa.