Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Suomi sai myyntiin ensimmäisenä maailmassa: Oneplus 3T:n etukamerassa peräti 16 megapikseliä

Oneplus 3T:n myynti käynnistyy tänään Helsingin keskustassa sijaitsevassa Elisa Kulmassa. Kyseessä on seuraaja viime kesäkuussa myyntiin tulleelle Oneplus 3:lle, joka on noussut Elisan myydyimmäksi älypuhelimeksi.

3T:n myynti aloitetaan Suomessa ensimmäisenä maailmassa. Lähes samaan aikaan puhelimet ovat saatavilla myös Yhdysvalloissa. Elisa Kulmasta puhelimen voi ostaa tänään klo 17 alkaen.

Oneplus 3T tulee myyntiin varsin nopeasti edellisen version jälkeen. Kolmosversion myynti lopetetaan maailmalla, mutta Elisa pitää laitteen valikoimissaan vielä jonkin aikaa.

– Olemme tähän asti tuoneet myyntiin yhden puhelimen per vuosi. Nyt poikkesimme tästä, koska mielestämme oli turha odottaa uusien ominaisuuksien lanseerauksessa ensi vuoteen, valmistajan Euroopan liiketoiminnan kehittämisestä vastaava johtaja Juha Rytkönen sanoo.

Oneplus 3 on maksanut karvan verran alle 400 euroa. Uutuus on hieman kalliimpi, 439 euroa (64 gigatavun tallennusmuistiversio). Tuplasti isommalla tallennustilalla varustettu versio maksaa 479 euroa. 3T-mallin erottaa udesta tummanharmaasta gunmetal -värivaihtoehdosta.

Suurempi akku

Teknavi pääsi hypistelemään uutuutta jo ennen julkaisua. Laitteen parhaita puolia on keveys. Laite tuntuu kevyemmältä kuin mitä 158 gramman paino antaa ymmärtää.

Yhtenäinen alumiininen rakenne tekee Oneplussasta yhtä arvokkaan kuin selvästi kalliimmat kilpailijansa. Tallella on vasemman reunan oiva kolmiportainen painike, josta puhelimen voi kytkeä äänettömään tilaan.

Oneplus 3:n eniten kehuttuja ominaisuuksia oli Dash Charge -pikalataus, jonka ansiosta puolen tunnin lataus riittää noin päivän käyttöön. 3T-mallissa akun kapasiteettia on kasvatettu. Valmistajan mukaan akussa riittää nyt virtaa yli vuorokauden käyttöön.

Uudenlainen lataustekniikka

Lataus on toteutettu siten, ettei puhelin kuumene ollessaan kytkettynä laturiin. Varsinainen lataus tapahtuu seinäpistokkeessa, josta virta siirretään puhelimeen. Näin laite ei lämpene merkittävästi, vaikka latauksen aikana pelattaisiin mobiilipelejä tai katsottaisiin videoita.

Prosessoriteho on kasvanut verrattuna kolmosmalliin. Nyt suorittimena on uusin Snapdragon 821. Laitteessa on kuusi gigatavua keskusmuistia. Lisääntynyt teho ei kuitenkaan näy akun keston lyhentymisenä.

16 megapikselin etukamera

Oneplus 3T:n selfie-kuvaajia houkutteleva ominaisuus on peräti 16 megapikselin etukamera. Megapikseleitä on näin ollen yhtä paljon kuin takakamerassa, joka on varustettu optisella kuvanvakaajalla. Takakameran linssi on päällystetty safiirilasilla.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että puhelin tukee myös valokuvien tallennusta RAW-formaatissa. Toiminto on tuttu lähinnä järjestelmäkameroista. Videoita voi kuvata 4K-tarkkuudella.

Uudistunut käyttöliittymä

Oneplus 3T jatkaa edeltäjänsä linjaa siinä, että sen käyttöliittymä on hyvin pelkistetty. Puhelimeen ei ole ladattu juurikaan mitään ylimääräistä. 3T-malliin on kuitenkin lisätty joitakin sovelluksia valmistajan toimesta, kuten sääsovellus ja äänimuistio. Uutta on myös se, että yksittäiset sovellukset voi nyt asettaa salasanan taakse suojaan.