Suomi on muuttunut mobiiliksi – mobiilidata ohitti laajakaistaliikenteen DNA:lla

Matkaviestinverkossa tapahtuva dataliikenne ylitti tänä kesänä kiinteän laajakaistaliikenteen määrän, kertoo DNA omien asiakkaidensa verkon käytöstä.

DNA:n kiinteässä laajakaistaverkossa liikkui elokuussa noin 27 000 teratavua dataa kuukautta kohti ja matkaviestinverkossa selvästi enemmän, lähes 32 000 teratavua.

– Taite tapahtui tänä kesänä. Nyt DNA:n matkaviestinverkossa liikkuu noin 18 prosenttia enemmän dataa kuin kiinteässä laajakaistaverkossa. Lisäksi matkaviestinverkkomme suurin hetkellinen liikenne eli piikkiliikenne ylsi elokuussa ennätyslukemiin. Vaikka datan käyttö oli elokuussa vilkkaampaa kuin koskaan ennen, oli myös piikkiliikenteen kasvu silloin suurimmillaan. Käytännössä siis verkon läpäisykyky on erinomaisella tasolla, mikä näyttäytyy asiakkaillemme laadukkaina yhteyksinä, kertoo DNA:n välitysverkkojen tuotantojohtaja Ville Virtanen.

Matkaviestinverkon liikenteen lisäksi myös DNA:n kiinteän verkon liikenne kasvoi elokuussa.

Eikä kehitys ole jäämässä tähän.Lähivuosina matkaviestinverkon mobiilidataliikenne kasvaa entisestään.

Suurin osa, jo yli 70 prosenttia, DNA:n matkaviestinliikenteestä on jo 4G-liikennettä.Elokuussa DNA:n 4G-väestöpeitto oli jo yli 98 prosenttia, ja vuodenvaihteeseen mennessä se ylittää 99 prosenttia.

DNA kertoo myös, että aiemmin tänä vuonna julkistetusta tutkimusyritys Tefficientin raportista ilmenee, että DNA:n asiakkaat käyttivät eniten mobiilidataa maailmassa vuonna 2015.

– Asiakkaamme ovat kunnostautuneet mobiilidatan käytössä. Tefficientin mukaan viime vuonna verkossamme liikkui lähes kuusi gigatavua dataa kuukaudessa liittymää kohti eli eniten maailmassa, kertoo Virtanen.