Apple Watch mobiiliyhteydellä ei tule Suomeen - täällä on tyytyminen vaatimattomampaan

Applen uuden Watch Series 3:n suurin uudistus on kelloon tuleva mobiiliverkkoyhteys, joka tekee Apple Watchista itsenäisemmän iPhonesta. Valitettavasti mobiiliyhteydellä varustettu Apple Watch Series GPS + Cellular ei ole tulossa toistaiseksi myyntiin Suomessa.

Uusi Apple Watch -versio sisältää sisuksissaan eSIMin. Suomalaisoperaattorit ovat suhtautuneet toistaiseksi nuivasti eSIM-laitteisiin eikä Suomessa ole nähty myynnissä esimerkiksi Samsunginkaan vastaavalla ratkaisulla varustettua Gear S3 -kelloa.

Apple Watch Series 3 GPS + Cellular tulee aluksi myyntiin vain Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, Ranskassa, Saksassa, Japanissa, Sveitsissä, Yhdistyneessä kuningaskunnassa sekä Kiinassa.

Mobiiliyhteyden avulla Apple Watchilla voi soittaa ja vastaanottaa puheluja, viestitellä tai kuunnella Apple Music -palvelusta musiikkia ilman tarvetta iPhonen kautta tapahtuvalle verkkoyhteydelle ja puhelimen kantamiselle mukana.

Apple Watch Series 3:n mobiiliyhteysversio GPS + Cellular eroaa normaalista ulkoisesti käytännössä vain punaisella kruunupainikkeen päällä.
Apple Watch Series 3:n mobiiliyhteysversio GPS + Cellular eroaa normaalista ulkoisesti käytännössä vain punaisella kruunupainikkeen päällä.

Keskimääräisellä käytöllä myös Apple Watchin mobiiliyhteysversion akunkestoksi Apple kertoo 18 tuntia. Puheaika kellolla on kuitenkin 3 tuntia kytkettynä iPhoneen ja vain ”yli 1 tunti”, kun kello käyttää puheluun omaa mobiiliverkkoyhteyttään. Harjoittelua mitattaessa akunkesto on 10 tuntia sisäharjoittelussa, 5 tuntia ulkoharjoittelussa GPS:llä ja 4 tuntia ulkoharjoittelussa GPS:llä ja mobiiliyhteydellä. Sisäistä tallennusmuistia Apple Watchin mobiiliyhteysversiossa on tuplasti aiempaa Series 2:ta ja Series 3:n perusversiota enemmän, 16 gigatavua.

Suomessa uusi Apple Watch Series 3 on saatavilla vain GPS-versiona ilman mobiiliverkkoyhteyttä. Hinnat ovat 379 euroa 38 millimetrin ja 409 euroa 42 millimetrin koossa.

Täällä myytävä Apple Watch Series 3 GPS -versio on saatavilla ainoastaan alumiinirungolla varustettuna Applen perus- tai Nike+-urheilurannekkeella. Alumiinirunkoisen Apple Watchin näyttöä suojaa Ion-X-lasi.

Maailmalla Apple Watch Series 3 GPS + Cellular -mobiiliyhteysversion myötä tarjolla ovat edelleen ruostumattoman teräksen ja Apple Watch Editionin keraamisen rungon tyylivaihtoehdot. Näissä näyttöä suojaa safiiri lasin sijaan. Nämä mallit voi hankkia myös suoraan nahka-, teräs- tai Hermès-rannekkeella.

Ilman mobiiliyhteyttä Apple Watch Series 3:n uudistukset edeltävästä Series 2:sta jäävät vähäisiksi. Niitä ovat parannetty Syke-sovellus ja sisäänrakennettu barometri-korkeusmittari, nopeampi Siri, joka myös puhuu vastauksia takaisin sekä sisuksissa uudet nopeammat S3-järjestelmäpiiri sekä W2-yhteyspiiri.

Apple jatkaa edelleen myös Apple Watch Series 1:n myyntiä 279 (38 mm) ja 309 euron (42 mm) hintaan. Siinä ei ole sisäänrakennettua GPS-paikannusta ja näyttö on huonompi merkittävästi pienemmällä enimmäiskirkkaudella (450 vs. 1 000 nitiä).