Näin voit käyttää Suomen valtion ikiomia emoji-kuvakkeita

Ulkoministeriö ilmoitti marraskuun alussa, että Suomi saa tänä vuonna ensimmäisenä valtiona maailmassa omat, viralliset emojinsa. Luvatusti Suomi-emojit ovat joulukuun alkamisen myötä saatavilla.

Suomen oma emojikokoelma koostuu 31 kieli poskessa suunnitellusta kuvasta, jotka kuvaavat perinteisiä suomalaisia asioita ja teemoja. Mukana on muun muassa urheiluun, luontoon, jouluun, ruokaan ja kulttuuriin liittyviä kuvia.

Suomi-emojeja paljastetaan joulukuun aikana joulukalenterin muodossa. Kunkin päivän emojin löydät ThisisFINLAND-sivustolta. Joulukuun ensimmäisen päivän emojiksi on valikoitunut varsin ajankohtainen kaamos. Kunkin päivän kuvan voi halutessaan ladata myös omaan talteen myöhempää käyttöä varten.

Lisäksi Suomi-emojit ovat erikseen saatavilla Android-käyttäjille. Näppäimistösovelluksen muotoon rakennettu kokoelma antaa käyttäjille mahdollisuuden maustaa keskusteluja kotiseuturakkaudella. Emojien pariin pääset lataamalla Finland Emojis -sovelluksen Google Playsta ja asettamalla sen laitteesi oletusnäppäimistöksi. Sovellus neuvoo käyttöönoton yhteydessä vaadittavista asetusmuutoksista, mikäli näppäimistön vaihtaminen ei ole tuttua.

Testasimme Finland Emojis -näppistä nopeasti ja kokemus on ristiriitainen. Kaikki 31 kuvaa ovat tosiaan heti saatavilla, mutta ikävä kyllä ne eivät toimi täysin emojien tavoin. Sen sijaan Suomi-emojit liitetään keskusteluihin tavallisina kuvina, mikä on pykälää oikeiden emojien käyttöä hitaampaa. Lisäksi sovelluksen käyttö aiheutti ongelmia esimerkiksi WhatsApp-keskusteluissa, sillä kuvien liittäminen saattoi toisinaan palauttaa sovelluksen alkuvalikkoonsa. Finland Emojis -sovellus ei siis välttämättä päädy kenenkään luottonäppäimistöksi pitkällä tähtäimellä, mutta ajoittaiseen huvitteluun se sopinee hyvin.

Tältä Suomi-emojit näyttävät WhatsApp-keskusteluissa