Suomeen uusi televisiokanava ja suoratoistopalvelu: BBC Nordic ja BBC Nordic+ avautuvat 17. huhtikuuta

Britannian yleisradioyhtiö BBC lanseeraa Suomessa uuden BBC Nordic -televisiokanavan sekä BBC Nordic+ -suoratoistopalvelun.

Sekä BBC Nordic että BBC Nordic+ aloittavat toimintansa Suomessa 17. huhtikuuta kello 11.

Uusi lineaarinen televisiokanava BBC Nordic yhdistää BBC BRITin ja BBC Earthin parhaat palat ja korvaa nämä kanavat nykyisissä kanavapaketeissa.

Samalla julkaistava BBC Nordic+ tarjoaa puolestaan katseltavaa verkon kautta auttaen katsojia sukeltamaan syvemmälle lineaarisen television ohjelmiin sekä löytämään uusia suosikkeja.

Uuden kanavan sekä suoratoistopalvelun kerrotaan perustuvan BBC:n pitkään historiaan Suomen markkinoilla sekä tutkimukseen, jossa selvitettiin paikallisen yleisön mieltymyksiä ja suosituimpia sisältöjä.

Uudet avaukset tarjoavat räätälöidyn valikoiman BBC:n asiaohjelmista ja viihdesarjoista.

BBC BRITissä ja BBC Earthissa esitettyjen viihdeohjelmien, joita ovat esimerkiksi QI, The Graham Norton Show ja Life Below Zero, uusien sisältöjen rinnalle tulee uusia ohjelmia, kuten The Great British Bake Off. Lisäksi myös luonto-ohjelma Serengetistä julkaistaan kolmas kausi osaksi ohjelmistoa.

”Me BBC Studioissa haluamme näyttää suomalaiselle yleisölle, että me välitämme teidän katselutoiveistanne. Olemme syventyneet suomalaisiin katselutottumuksiin ja valinneet ohjelmia, joita tiedämme yleisömme rakastavan. Tuomme viihde- ja lifestyleohjelmiin jännittäviä uutuuksia, laajennamme sisältövalikoimaamme houkutellaksemme entistä laajempaa ja monipuolisempaa yleisöä. BBC Nordic+:n käynnistäminen tarkoittaa myös sitä, että katsojamme saavat sekä kanavansa että suoratoistonsa yhden BBC-brändin alta”, sanoo BBC Studiosin avainmarkkinoiden johtaja Arran Tindall tiedotteessa.

BBC Nordicin sisällöt tulevat tarjolle myös BBC Nordic+ -suoratoistopalvelun kautta. Uudessa suoratoistopalvelussa sisällöt ovat järjestetty aiheittain, ja teemoina ovat muun muassa taide ja kulttuuri, matkustaminen, historia, dokumentit ja musiikki.

BBC Nordicissa on heti alusta alkaen katsottavissa muun muassa uusin dokumentaristi Louis Theroux’n ohjelmasta Louis Theroux Interviews…, jossa hän pääsee omalla omintakeisella tavallaan lähelle Ison-Britannian suurimpia tähtiä.

Erilaiset lifestyle- ja viihdeaiheiset ohjelmat muodostavat myös tärkeän osan kanavan tarjontaa. Tulevien kuukausien aikana BBC Nordicin katsojille on myös luvassa uusia jaksoja Live at the Apollo, The Graham Norton Show, QI, Pointless ja The Weakest Link -sarjoista.