Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Suomalaisyritys keräsi merkittävän rahoituskierroksen - myös Toyota sijoittaa liikennepalvelusovellukseen

Suomalainen Whim-palvelun takana oleva MaaS Global on kerännyt yli 10 miljoonaa euroa uudella rahoituskierroksellaan. Whim-palvelussa yhteen kuukausimaksuun yhdistyy erilaisia liikennepalveluita.

Merkittävimpiä sijoittajia uudella rahoituskierroksella ovat Toyota Financial Services ja sen vakuutuskumppani Aioi Nissay Dowa Insurance Company.

Helsingin seudulla jo lanseerattu Whim-sovellus laajenee pääomasijoitusten myötä kansainvälisille MaaS-markkinoille, joiden arvoksi yritys kertoo satoja miljardeja dollareita.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että olemme saaneet MaaS Globalin kumppaniksemme ja voimme yhdessä kehittää eri liikennemuotoja yhdistäviä ratkaisuja. MaaS Globalin visio ja liiketoimintamalli sopivat hyvin yhteen yrityksemme strategisen tavoitteen kanssa, sillä haluamme vastata nykyisten ja tulevien asiakkaidemme liikkumistarpeisiin”, sanoo Toyota Financial Servicesin toimitusjohtaja Riki Inuzuka.

”Yhteistyö yhden maailman tunnetuimman brändin kanssa on meille erittäin positiivinen uutinen. Toyotan maailmanlaajuinen verkosto, laadukas kehitystyö ja aito asiakaslähtöisyys tuovat meille vahvan etumatkan yrityksen kasvattamisessa alansa suurimmaksi toimijaksi”, sanoo MaaS Globalin perustaja ja toimitusjohtaja Sampo Hietanen.

Huhtikuussa 2015 perustettu MaaS Global on maailman ensimmäinen liikkumisen operaattori, jonka Whim-matkasovelluksella voi reittisuunnittelun lisäksi ostaa eri liikkumispalveluita. Seuraavan viiden vuoden aikana yritys tavoittelee palveluidensa laajentamista kaikkiin liikkumisen muotoihin ympäri maailmaa.

”Yksityisautoilu ei ole enää kauaa mielekästä kaupungeissa: se on hidasta, kallista ja ympäristöä kuormittavaa. Teknologia liikkumisen palveluiden saumattomaan käyttämiseen on jo olemassa, ja Suomessa on maailman paras infrastruktuuri kehittää MaaS-konseptia. Suomi voi liikkumisen palveluiden kautta lunastaa paikkansa digitalisaation kärkimaana”, Hietanen sanoo.

Whim-sovelluksella voi jo Helsingissä tilata ja maksaa joukkoliikenne-, taksi- ja vuokra-automatkoja joko kuukausi- tai kertamaksulla. Tällä hetkellä Whimissä ovat mukana kaikki HSL:n joukkoliikennepalvelut, Helsingin Taksin ja Lähitaksin palvelut sekä Sixtin vuokra-autot ympäri Suomen. Kaupunkipyörät lisätään palveluun lähiaikoina.

Whim avataan myös Ison Britannian West Midlandsiin ja Hollannin Amsterdamiin vuoden 2017 aikana.