Suomalaisyritys esitteli uudenlaisen mobiililaturin

Suomesta ponnistaa nyt laturi, joka lupaa pysäyttää automaattisesti virransyötön saatuaan ladattua laitteen akun täyteen. Lisäksi se ei kuluta virtaa, kun laturiin ei ole kytketty laitetta.

BrightChargerin mukaan toimintatapa lisää akun käyttöikää, vähentää lataukseen liittyviä turvallisuusriskejä ja vähentää sähkönkulutusta. Laite toimii samalla vähän energiaa kuluttavana LED-yövalona.

“Käyttämällä BrightChargeria, voit ladata laitteita niin, kuin niitä on tarkoitus ladata – ja yhdellä kosketuksella. Tämä kosketus suojaa akkuasi, säästää energiaa ja lisää ympäristöystävällisyyttä,” kertoo BrightChargerin keksijä ja hallituksen puheenjohtaja Harri Tiainen.

BrightCharger on nyt ennakkotilattavissa joukkorahoituspalvelu Indiegogon kautta. Toimitukset ovat alkamassa lokakuussa 2017. Edullisimmillaan BrightChargerin saa vielä 33 dollarilla (noin 29 euroa), jonka päälle tulevat toimituskulut.

BrightChargerin on kehittänyt kansainvälinen asiantuntijatiimi, jossa yhdistyy tuotekehitysosaaminen, immateriaalioikeuksien tuntemus sekä pitkä kokemus akkujen lataukseen liittyvästä tutkimuksesta. BrightChargerin ansiosta pistorasiaan jätetty laturi ei kuluta ylläpitovirtaa silloin, kun laturiin ei ole kytketty ladattavaa laitetta. Kun taasen laite on ladattu optimaalisesti täyteen, laturi pysäyttää latauksen eikä laturi koko ajan pyri ylläpitämään lataustasoa, mikä voi olla turvallisuusriski ja vahingollista akulle.

“Alun perin idea BrigthChargerista tuli henkilökohtaisesta turhautumisesta siihen, miten olemassa olevat laturit ylilataavat laitteita”, jatkaa Tiainen.“Kehitin alkuperäisen idean tyhjästä ja päätin rakentaa idean ympärille tiimin ammattilaisia. Nykyisessä tiimissämme on vuosikymmenten teknologinen, kaupallinen ja immateriaalilainsäädännön kansainvälinen kokemus, ja jokainen on sijoittanut omaa aikaa ja rahaa viimeisten kahden vuoden aikana saadaksemme liiketoiminnan käyntiin. Meillä on lisäksi etuoikeus työskennellä yhteistyössä johtavien kansainvälisten osaajien kanssa liittyen kaupallistamiseen, markkinointiin ja valmistukseen”.

BrightCharger sisältää laturin lisäksiLED-valon, joka vaihtaa väriä, kun laite on ladattu täyteen. Koskettamalla valokupua laadukas lataus käynnistyy. LED toimii latauksen jälkeen tarvittaessa yövalona tai valon voi sammuttaa kokonaan säästäen energiaa. BrightChargerilla voi ladata kaikkia USB-yhteensopivia laitteita.