Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Suomalaisten sporttikellojen raju taisto käynnistyi: Kumpi miellyttää enemmän?

Suunto ja Polar ovat esitelleet uusimmat urheilukellomallinsa, jotka lähtevät houkuttelemaan ostajia varsin erilaisista lähtökohdista.

Polar M600 on urheilukellon ja älykellon yhdistelmä siinä missä Suunnon Spartan kosiskelee enemmän aktiiviurheilijoita.

Suunnolta ja Polarilta on jo jonkin aikaa odotettu uusia malleja, jotka toisivat valmistajien huippukellot rinta rinnan kilpailijoiden kuten Garminin kanssa. Tämä syksy onkin valmistajien kannalta erityisen mielenkiintoinen. Lisävauhtia kilpailuun tuo Garmin, joka sekin esittelee uudet mallit korkeampaan hintaluokkaan.

Spartan on iso askel eteenpäin värinäytöllään. Kellon muotoilu on selvästi seksikkäämpi kuin edeltäjänsä. Päällisin puolin kaiken pitäisi siis olla kunnossa.

Suunnon edustaja lipsautti viime viikon lanseeraustilaisuudessa, että valmistajalta on tulossa loppuvuonna Spartan-malli, joka mittaa sykkeen ranteesta. Syyskuussa myyntiin tuleva ensimmäinen malliversio sen sijaan tarvitsee sykkeen mittaukseen sykevyön.

Kuluttajan kannalta tieto tulevasta mallista on oleellinen, sillä jos rannemittaus kiinnostaa, nykyinen malli kannattaa vielä jättää kaupan hyllylle. Toisaalta tarkimmasta mahdollisesta syketiedosta kiinnostuneen kannattaa joka tapauksessa hankkia sykevyöllä toimiva malli.

Akun kestossa eroja

Polarin M600 on Android Wear -käyttöjärjestelmällä toimiva kello, joka tukee myös iPhone-käyttöä omalla sovelluksellaan. IPhone-käyttäjä ei kuitenkaan saa käyttöönsä kaikkia samoja ominaisuuksia ja esimerkiksi ilmoitusten välittäminen iPhonelta M600:n näytölle ei toimi läheskään yhtä hyvin kuin Android-puhelimen kanssa.

Polarin kellon ongelmana on heikko akun kesto. Potkua riittää vain parin päivän käyttöön, mikä on verrattavissa muihin älykelloihin. Näin ollen Polar ei ole paras mahdollinen valinta käyttäjälle, jolle kello on ensisijaisesti sykemittari. 

Suunto sen sijaan lupaa Spartan Ultra -mallin akun kestoksi 18 tuntia harjoittelu- ja kilpailukäytössä, jolloin laite on gps-tilassa. Akun kestoa voi pidentää vaihtamalla gps-tilan 1 sekunnin välein tapahtuvaan paikannukseen. Tällöin akussa pitäisi riittää potkua 26 tunniksi.

Toisaalta Polar M600:n etuna on Google Playn laaja sovellusvalikoima. M600 onkin hyvä vaihtoehto käyttäjälle, joka on kiinnostunut älykellosta mutta haluaa myös Polarin sykemittarien vahvuudet. Laitteen etuna on rannesykkeen mittaus.

Ulkoisesti Polarin uutuus ei ole kauneimmasta päästä. Tässä mielessä esimerkiksi Suunto vetää pidemmän korren Spartanillaan.

Entä hinta?

Polar M600:n suositushinta on 349,90 euroa. Lokakuussa saataville tulee musta ja valkoinen vaihtoranneke, joka maksaa 29,90 euroa. Hinta on linjassa esimerkiksi Huawein, Samsungin ja Applen älykellojen kanssa.

Suunto Spartan Sport -mallin arvioitu sykevyöllinen kuluttajahinta on 549 euroa ja ilman sykevyötä 499 euroa.