Suomalainen tee-se-itse -konsoli kerää rahoitusta – ”Kuka tahansa voi oppia koodausta Pokitton avulla”

Kickstarter-joukkorahoituspalvelun kautta rahoitusta keräävä suomalainen pelikonsoli Pokitto esitellään tänä viikonloppuna Maker Faire Bay Area -tapahtumassa. Kickstarterissa pieni pelikone on jo saavuttanut tavoitteensa kaksinkertaisesti, ja tilausaikaa on jäljellä vielä yhdeksän päivää.

Pokitto ja legendaarinen Game Boy.
Pokitto ja legendaarinen Game Boy.

”Pokitto on Suomessa kehitetty laite, jonka tarkoituksena on opettaa koodausta ja älykkäiden automaatiolaitteiden elektroniikkaa peliohjelmoinnin kautta. Idean isän, lahtelaisen Jonne Valolan, mukaan kuka tahansa voi oppia koodausta Pokitton avulla”, kertoo Pokitto tiedotteessaan. 

Kickstarterin kautta Pokitton voi tilata vielä 49 dollarin hintaan, johon lisätään viiden dollarin toimituskulut Suomeen. Yhteensä Pokitto maksaa Kickstarterin kautta näin vielä toistaiseksi 54 dollaria eli 48,50 euroa. Laitteiden toimitetaan tilaajille näillä näkymin elokussa. Myöhemmin Pokitton voi tilata yhtiön verkkosivujen kautta ja mahdollisesti eri jakelijoilta.

Pokitto toimitetaan ostajille joko valmiiksi kasattuna tai rakennussarjana. Sen kokoamiseen ei tarvita erityisiä työkaluja, joten kokoaminen ei luultavasti ole kovinkaan haastavaa.

Pokitton ohjelmoiminen onnistuu internet-selaimen kautta. Laite täytyy yhdistää tietokoneeseen tai tablettiin, minkä jälkeen selaimella voi tehdä ohjelmia ja asentaa ne Pokittoon.