Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Suomalainen Snowfox-puhelin kasvattaa suosiotaan: Otetaan käyttöön hoivakodeissa

Suomalaisen Haltianin gps-paikannuslaitteen ja puhelimen yhdistelmä Snowfox on osoittautumassa ainakin pienimuotoiseksi hitiksi. Suomessa laitetta myy esimerkiksi Verkkokauppa.com 149 euron hintaan.

– Kyllä, mielenkiinto on ollut suurta, Haltianin toimitusjohtaja Pasi Leipälä kertoo.

Snowfox on suunniteltu lapsille ja vanhuksille. Sitä ostavat vanhemmat, jotka haluavat seurata lastensa liikkumista. Toisessa käyttäjäryhmässä ovat ikäihmisten omat lapset ja lähipiiri.

– Puoliso tai lapset haluavat tämän laitteen avulla varmistaa, että kaikki on kunnossa kotona tai hoivakodissa.

Haltian julkistaa parin viikon sisällä virallisesti yhteistyösopimuksen valittujen hoivakotien kanssa Snowfoxin toimittamisesta vanhusten käyttöön. Ensimmäiset toimitukset käynnistyvät maaliskuussa.

– Laite toimii kutsunapin tavoin ilman, että se näyttää sairaalalaitteelta. Snowfoxin avulla tuodaan lisää turvaa läheisille.

Leipälän mukaan Snowfox eroaa ulkomaisista kilpailijoista pidemmällä akkukestolla ja puhelintoiminnolla.

– Me pystymme tarjoamaan noin viikon käyttöajan. Snowfoxiin voi soittaa ja jättää soittopyynnön. Lisäksi laitteen mukana tulee sim-kortti.

Snowfoxin voi konfiguroida siten, että se lähettää automaattisesti käyttäjän sijaintitiedon mobiilisovellukseen. Näin vanhemmat saavat tiedon esimerkiksi siitä, kun lapsi lähtee koulusta kotiin.