Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Suomalainen palapuhelin myöhästyy – syynä rahoituspula

Suomessa kehitettävä vaihdettavilla osilla muunneltava PuzzlePhone-palapuhelin myöhästyy aiemmin ilmoitetusta aikataulustaan.

PuzzlePhone kertoo nyt viivästyksen syyksi kassavirran hidastumisen Euroopan unionin tukiohjelmista saatavan julkisen rahoituksen viivästyttyä.

Ensimmäiset PuzzlePhone-puhelimet eivät näin valmistu vielä tänä vuonna. Vielä helmikuussa Teknavin sisältöyhteistyökumppani Mobiili.fin vieraillessa tutustumassa PuzzlePhonen kehitystyön taustoihin, pidettiin aikataulusta kiinni ja PuzzlePhone-puhelinten toimitusten kerrottiin alkavan vielä tänä vuonna 2016.Jo tuolloin kuitenkin kerroimme, että ”lisäksi kehitystyön etenemistä säätelee myös PuzzlePhonen keräämä rahoitus ja sen ajoittuminen. PuzzlePhone on kerännyt rahoitusta yksityissijoittajien lisäksi muun muassa ennakkotilaajiltaan, Tekesiltä sekä Euroopan unionin Horizon 2020 -ohjelmasta.” Nyt rahoituksen haasteet ovat toteutuneet.

PuzzlePhone on aiemminennakkomyynyt Indiegogo-joukkorahoituskampanjan kautta tulevia puhelimiaan 116 000 dollarin eli karkeasti noin sadan tuhannen euron arvosta. Näiden puhelinten toimitus viivästyy nyt annetun ilmoituksen mukaan, mutta aikataulua PuzzlePhone ei vielä nyt kertonut.

PuzzlePhone.

Samalla kertoessaan viivästymisen osalta huonoja uutisia, totesi PuzzlePhone sillä olevan myös hyviä uutisia, joiksi se laskee, ettei kehitystyössä ole tullut eteen ylitsepääsemättömiä haasteita PuzzlePhone-puhelimen teknisessä toteutuksessa. PuzzlePhone koostuu muun muassa näytön sisältävästä rungosta sekä siihen liitettävästä ja vaihdettavissa olevasta kahdesta lisäosasta, joista toisessa on normaalisti esimerkiksi kamera ja toisessa akku. Vaihtamalla erilaisia osia on tarkoitus mahdollistaa lisätoimintojen tuominen PuzzlePhoneen.

PuzzlePhone kuvaa kohtaamiaan haasteita vain taloudelliseksi ongelmaksi, joka sekin ”on enemmän byrokraattinen edellytys” ja se tekee työtä viranomaisten kanssa asian ratkaisemiseksi mahdollisimman pian. PuzzlePhone on saanut tukea EU-komission Horisontti 2020 -ohjelmasta. Se kertoi nyt myös nostaneensa pienen määrän uutta rahoitusta, joka on mahdollistanut toiminnan jatkamisen toistaiseksi.

Lisäksi positiivisempana uutisena PuzzlePhone kertoi nyt myös Piece Maker Kitin toimituksista. Tämä paketti on tarkoitettu kehittelijöille PuzzlePhone-palasten kehitystyötä jouduttamaan.