Suomalainen kelloseppä suunnitteli kiinalaisbrändille luksuspuhelimen

Arvostettu suomalainen kelloseppä Kari Voutilainen on yhdistänyt voimansa kiinalaisen 8848-puhelinbrändin kanssa. Kiinan Vertuksikin mainitun 8848:n Titanium-luksuspuhelin on Voutilaisen käsittelyssä saanut entistäkin ylellisemmän ulkoasun.

8848 Titaniumin erikoisversioita valmistetaan vain 180 kappaletta, ja niiden varusteluun kuuluu muun muassa aito nahkapinta, joka voi olla vasikkaa, krokotiilia, alligaattoria tai liskoa. Lisäksi takakuorta koristaa kellotaulua muistuttava ornamentti, jonka takana on toinen suomalainen kelloseppä, Stepan Sarpaneva.

Siinä missä Voutilaisen kellojen hinnat ovat helposti monia kymmeniä tuhansia euroja, voidaan näitä kiinalaisia luksuspuhelimia pitää jopa halpoina, sillä niiden hinnat ulottuvat 19 800 juanista 29 800 juaniin, eli vajaasta 3000 eurosta hieman yli 4000 euroon.

Halpaa hintaa voi tietysti selittää se, että puhelimien kauniiden kuorien sisältä löytyvä tekniikka ei enää ole edes eilispäiväistä, vaan vieläkin vanhempaa. Speksit olisivat olleet huippuluokkaa vielä keväällä 2014, mutta tänä päivänä Snapdragon 801 -suoritin ja Android 4.4.4 KitKat ovat jo yksinkertaisesti vanhentuneita.