Suomalaisfirma auttaa tuomaan taipuvia näyttöjä mobiililaitteisiin – 22 miljoonaan euron lisärahoitus

Suomalainen startup-yritys Canatu on kerännyt 22 miljoonan euron uuden rahoituskierroksen. Yrityksen tavoitteena on olla mukana mahdollistamassa älypuhelinten ja tablettien mullistuminen taipuvin näytöin.

Canatu itse valmistaa hiilinanokalvoja, joita voidaan hyödyntää taipuvien ja venyvien kosketusnäyttöjen valmistuksessa.

Uudesta 22 miljoonan euron rahoituksesta 12 miljoonaa euroa on Euroopan investointipankin antamaa lainaa. Lisäksi pääomasijoittajat tekevät samalla 10 miljoonan euron sijoituksen. Mukana on myös suuri autoteollisuuden yritys, jonka nimi luvataan paljastaa myöhemmin loppukuusta.

– Canatun tuotteilla on suurta kysyntää etenkin autoteollisuuden sekä mobiili- ja tablettilaitteiden valmistajien keskuudessa, kommentoi pääomasijoitusyhtiö Inventuren toimitusjohtaja Sami Lampinen.

Suomen johtaviin varhaisen vaiheen pääomasijoittajiin lukeutuva Inventure on ollut mukana rahoittamassa Canatua jo vuodesta 2010 ja on nykyisin sen suurin omistaja,.

Toistaiseksi Canatun suurimmat asiakkaat tulevatkin vielä automaailmasta mobiililaitteiden sijaan. Taipuvat, muunneltavat mobiililaitteet ovat antaneet odottaa itseään vuosia, mutta pikku hiljaa nekin saattavat olla tulevan parin vuoden aikana lähellä markkinoilletuloa – muun muassa Samsungin on huhuttu tuovan omat taipuvilla näytöillä varustetut laitteensa markkinoille ensi vuonna.

Toistaiseksi Canatun tuotanto tapahtuu yhtiön tehtaalla Helsingin Konalassa. Uuden rahoituksen voimin se aikoo vahvistaa sekä tuotekehitystään että tuotantovalmiuttaan. Canatulla on nyt 40 työntekijää, minkä määrän se aikoo tuplata.