Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Spotify testaa uutta laajennusta palveluunsa - muistuttaa TikTokia

Musiikin ja podcastien suoratoistopalvelu Spotify on aloittanut testaamaan uutta laajennusta palveluunsa.

Valitulla rajatulla käyttäjäjoukolla osaksi Spotifyn mobiilisovellusta on ilmestynyt uusi neljäs päänäkymä, jolle on oma kuvakkeensa näytön alareunan navigaatiossa kotinäkymän, haun ja oman kirjaston lisäksi.

Uusi Discover-näkymä esittää koko ruudulla lyhyitä artistien Spotifyta varten luomia Canvas-musiikkivideoita ja nimensä mukaisesti uuden toiminnon tarkoituksena on auttaa löytämään uutta musiikkia. Koko ruudun videoita voi selata pystysuunnassa TikTokia muistuttavalla tavalla.

Uudesta toistaiseksi rajatusti testatusta laajennuksesta on kertonut Twitter-tilillään sosiaalisen median asiantuntija Chris Messina. Ominaisuus on testissä ainakin Spotify-sovelluksen beetaversiossa Applen iPhonelle. Tätä beetaversiota jaellaan Applen TestFlight-palvelun kautta.

Discover-näkymän videoiden yhteydessä on tarjolla mahdollisuus tykätä niistä, minkä lisäksi tarjolla on lisätietoihin vievä painike.

Spotify on toistaiseksi kommentoinut, että se tutkii ideaa vertikaalisesta videosyötteestä, muttei ole kertonut suunnitelmistaan tarkemmin. Testattavan uuden osion laajemmasta julkaisusta kaikille käyttäjille ei siis toistaiseksi ole varmuutta.