Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Spotify päivittyy offline-tuella Apple Watchissa - musiikkia ja podcasteja voi tallentaa kellon muistiin

Apple Watchille voi pian ladata Spotify-soittolistoja kuunneltaviksi ilman verkkoyhteyttä.

Spotify julkaisi odotetusta uudistuksesta tiedotteen.

Spotifyn Apple Watch -sovellukseen voi jatkossa ladata omat suosikkialbuminsa, soittolistansa ja kappaleensa kuunneltaviksi offline-tilassa. Spotifyn mukaan ominaisuuden jakelu on nyt alkanut ensimmäisille Premium-tilaajakäyttäjille, ja muutamien viikkojen aikana sen tulisi ilmestyä kaikille tilaajille.

Offline-toisto on yksinomaan Premium-tilaajille tarkoitettu herkku, josta ilmaiskäyttäjät jäävät paitsi, kuten muillakin alustoilla. Maksavat asiakkaat voivat ladata kellolle vaikka kaiken musiikkinsa yksittäisistä kappaleista laajoihin soittolistoihin ja kuunnella niitä rajoituksetta.

Offline-toisto on ennen pitkää tulossa myös Android-pohjaiselle Wear OS:lle.

Aiemmin Spotifyyn lisättiin myös tuki musiikkitoistolle ilman älypuhelinta. Apple Watchin eSIM-korttitukea hyödyntävä toiminto on verkkoyhteydettä tapahtuvasta toistosta poiketen käytettävissä myös ilman Premium-tilausta, joskin ilmaiskäyttäjät voivat kuunnella musiikkia vain satunnaistoistona.

Spotifyn mukaan offline-toistossa saattaa Apple Watchilla yhä esiintyä virheitä, ja musiikkipalvelu toivookin käyttäjiltään palautetta yhteisösivuilleen.

Spotify ei suinkaan ole ensimmäinen verkkoyhteydetöntä musiikkitoistoa Apple Watchilla tarjoava palvelu. Aivan hiljattain pitkälti samankaltainen toiminto julkaistiin myös Deezerin Apple Watch -sovellukselle.