Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Spotify murtaa rajoja – alkaa näyttää videoita

Spotify on tämän ja ensi viikon aikana tuomassa videosisältöä sen mobiilisovellukseen. Tarkoitus on tarjota viihdettä musiikin ystäville ja houkutella useampia ihmisiä käyttämään sovellusta. Spotifyn Android-sovellus saa videosisältöä jo tällä viikolla, ja ensi viikon aikana palvelu laajenee myös iOS-sovellukseen. Valitettavasti uusi palvelu otetaan tässä vaiheessa käyttöön vain neljässä maassa, eikä Suomi kuulu niihin.

Spotify ilmoitti jo toukokuussa suunnittelevansa videopalvelun käyttöönottoa, ja nyt uusi sisältö alkaa löytää tiensä palveluun. Sisältöä Spotifyn videopalveluun tuovat isot nimet, kuten ESPN, BBC ja Comedy Central. Pääosin sisältö tulee olemaan lyhyitä klippejä, mutta esimerkiksi Tastemade aikoo tuoda musiikkiteemaisen sarjan erityisesti Spotifylle.

Spotifyn videosisältö tulee tällä viikolla palvelun Android-sovellukseen ja ensi viikolla iOS-sovellukseen. Spotifyn tietokonesovellukseen videoita ei ole tulossa. Videosisällöstä pääsevät kuitenkin nauttimaan vain Yhdysvaltojen, Iso-Britannian, Saksan ja Ruotsin Spotify-käyttäjät. Videosisältö tulee tarjolle kaikille Spotify-käyttäjille, eli se ei vaadi Spotify Premium -tilausta, eikä myöskään mainoksia videoiden yhteyteen ole tulossa, ainakaan toistaiseksi. Wall Street Journalin mukaan vielä ei ole tiedossa, miten Spotify aikoo videoidensa kanssa lyödä rahoiksi, mutta alkuun videoilla on vain tarkoitus houkutella lisää käyttäjiä palveluun ja saada käyttäjät viettämään enemmän aikaa sovelluksen parissa.