Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Speedtest-sovellukseen uusi testi - kertoo, miten nettiyhteys riittää videoiden katseluun

Suosittu Speedtest-sovellus testaa jatkossa myös verkkoyhteyden soveltuvuutta videoiden katseluun.

Vaikka netti olisi nopea, ei suoratoisto välttämättä silti suju sulavasti.

Ooklan Speedtest-sovelluksella on voinut mitata vaikkapa mobiili- tai Wi-Fi-verkkoyhteyden nopeutta helposti ja nopeasti jo yli vuosikymmenen ajan. Tätä nykyä suoratoisto ja muut videosisällöt muodostavat yhä suuremman osan bittivirrasta, ja nopeakaan Internet-yhteys ei kuitenkaan välttämättä toista videoita sujuvasti. Tähän Speedtestin uusi toiminto tuo lisää selvyyttä.

Palveluntarjoajasta ja olosuhteista riippuen yhteydet saattavat priorisoida muuta sisältöä videotoiston sijaan, mikä saattaa johtaa toiston takkuiluun. Speedtestin uudella videotestillä voi helposti ja ilmaiseksi tarkistaa, kuinka hyvin oma datayhteys soveltuu suoratoistoon.

Speedtestin tiedotteen mukaan videotestin tulosten yhteydessä myös kerrotaan, minkälaisilla näytöillä kulloisissakin verkko-oloissa kannattaa videoita toistaa. Samalla kerrotaan, miten tarkkaan kuvanlaatuun verkkoyhteys riittää pätkimättä.

Ensi alkuun videotesti on saatavilla vain Speedtestin iOS-sovelluksella, jolle se on nyt julkaistu. Myöhemmin se tuodaan myös Androidille ja muille alustoille.