Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Yritätkö tunkea puhelimen latausjohtoa aina väärinpäin – tämä johto poistaa ongelman

Yksi nykyajan tunnettuja huumorin- ja kiukunaiheuttajia ovat USB-liittimet, jotka aina tuntuvat olevan ylösalaisin, vaikka niitä kääntäisi ympäri kuinka monta kertaa tahansa. Sama ongelma koskee myös useimmissa puhelimissa käytettyä micro-USB-liitintä.

Applen Lightning-liitin ja viime aikoina hiljalleen yleistynyt uusi USB Type-C -liitin eivät ongelmasta kärsi, mutta suurin osa markkinoilla olevista puhelimista edelleen käyttää perinteistä micro-B -tyyppistä liitäntää, joka sopii paikoilleen vain yhdessä asennossa. MicFlip on uusi latausjohto, joka korjaa perinteistä micro-B -liitäntää vaivaavan ongelman. Sen symmetrinen liitin on mahdollista sovittaa paikoilleen myös ylösalaisin.

New Yorkista, Yhdysvalloista ponnistava MicFlip aloitti maailmanvalloituksen jo kesällä Indiegogo -joukkorahoitussivustolla. Alkujaan tavoitteena oli kerätä 6000 dollaria, mutta kampanja saavutti lopulta tavoitteensa yli 1100 -prosenttisesti. Nyt MicFlip-johdon voi ennakkotilata Indiegogon InDemand-palvelun kautta.

MicFlip on varustettu punosvahvisteisella johdolla, liittimet ovat kullatut ja liittimien kotelointi on tukevaa alumiinia. Johtoa on saatavilla joko 20:n, 100:n tai 200 senttimetrin pituisena. Toisessa päässä johtoa on perinteinen USB Type A -liitin, joka sopii tavalliseen USB-laturiin tai esimerkiksi tietokoneeseen ja toisessa päässä on tekijöiden itse suunnittelema, symmetrinen versio pienestä micro-B -liittimestä. Symmetriansa ansiosta liittimen voi sovittaa puhelimen latausliitäntään myös ylösalaisin, eikä käyttäjän tarvitse enää arpoa, miten päin johto laitteeseen sovitetaan.

MicFlipin voi hankkia Indiegogosta useina eri vaihtoehtoina. Johtojen toimitukset ovat jo alkaneet, ja esimerkiksi heti toimitukseen voi tilata 30 dollaria (reilut 26 euroa) maksavan paketin, joka sisältää yhden ja kahden metrin mittaiset johdot.