Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Sonyn Xperia Pro -erikoispuhelin myyntiin Suomessa 2 499 eurolla - toimii HDMI-liitännällä kameran ulkoisena 4K-monitorina ja välittää live-videolähetyksiä 5G:llä

Xperia Pro on varustettu HDMI-sisääntulolla.

Sony tuo nyt myös Suomessa myyntiin Xperia Pro -erikoispuhelimensa, jonka se julkisti jo reilusti yli vuosi sitten helmikuun 2020 lopulla Xperia 1 II -huippupuhelinmallinsa rinnalla.

Ennen Euroopan lanseerausta Xperia Pro on ollut saatavilla jo Yhdysvalloissa ja Japanissa.

Sonyn mukaan Xperia Pro on ennakkotilattavissa 6. toukokuuta alkaen, ja myynti alkaa valituilla jälleenmyyjillä, kuten Gigantti ja Fotonordic, toukokuun puolivälissä. Xperia Pron suositushinta Suomessa on 2 499 euroa.

Xperia Pro eroaa muutamalla merkittävällä tavalla sisarmallistaan Xperia 1 II:sta.

Xperia Pro tarjoaa ensinnäkin USB-C (USB 3.1 Gen1) -liitännän lisäksi ensimmäisenä älypuhelimena maailmassa HDMI-sisääntulon (micro-HDMI), jonka ansiosta puhelin sopii ammattilaistason sisällön välitykseen. Xperia Pro voidaan HDMI-liitännän kautta kytkeä ulkoiseksi monitoriksi esimerkiksi Sonyn Alpha-järjestelmäkameroihin, ja 5G-yhteyttä voidaan käyttää suoran live-lähetyksen jakamiseksi verkkoon korkealla laadulla.

Sonyn kameroiden lisäksi Xperia Pron pitäisi toimia vastaavalla tavalla myös muiden valmistajien kameroiden kanssa, kunhan ne voidaan kytkeä HDMI-kaapelilla Xperia Prohon.

Esiasennetussa External Monitor -ominaisuudessa on näytön lukitustoiminto, kirkkauden säätö, zoomaustoiminto, säädettävät apuviivat ja paljon muuta. Network Visualiser -ominaisuus puolestaan tarjoaa helposti ymmärrettävän visualisoinnin verkkosignaalin laadusta, tiedonsiirtomenetelmästä ja tiedonsiirtonopeudesta. Näin käyttäjä voi löytää parhaan mahdollisen kuvauspaikan suoria lähetyksiä varten.

“Onnistuneiden Yhdysvaltojen ja Japanin lanseerausten myötä olemme iloisia voidessamme tuoda Xperia PRO:n tärkeimmille markkinoille Euroopassa. Xperia PRO avaa sisällöntuottajille mahdollisuuksia, jotka eivät yksinkertaisesti olleet aiemmin mahdollisia. Jatkamme innovointia hyödyntämällä Sonyn Alpha-sarjan ominaisuuksia, joita olemme sisällyttäneet tähän tehokkaaseen viestintälaitteeseen, joka on suunniteltu erityisesti sisällöntuottajille, valokuvaajille ja videokuvaajille. Yhteydet ja nopeus ovat avainasemassa 5G-tekniikan ja HDMI-sisääntulon ansiosta. Xperia PRO on suunniteltu mahdollistamaan erittäin tehokas työnkulku ja reaaliaikainen sisällön lähetys ja jakelu. Olemme luoneet ja tuoneet käyttöön kannettavan ja ammattimaisen ratkaisun sisällöntuottajille markkinoilla, jotka ottavat asteittain käyttöön 5G-yhteyden”, Sony Europen mobiilituotemarkkinoinnin johtaja Tsutomu Sato kertoo.

Lisäksi kiinteällä Ethernet- tai USB-liitännällä tiedostot siirtyvät nopeasti kamerasta Xperia Prohon, ja still-kuvat erillisestä kamerasta voidaan siirtää automaattisesti FTP-palvelimelle.

Xperia Prota voi käyttää järjestelmäkameran ulkoisena näyttönä sekä korkealaatuisen live-lähetyksen jakamiseen suoraan verkkoon mobiiliyhteyden kautta.
Xperia Prota voi käyttää järjestelmäkameran ulkoisena näyttönä sekä korkealaatuisen live-lähetyksen jakamiseen suoraan verkkoon mobiiliyhteyden kautta.

Toisena erona Xperia 1 II:sta Xperia Prossa on puhelimen runkoa kiertävä nelisuuntainen 360 asteen 5G-antenniratkaisu, jonka ansiosta puhelin alun perin julkistettiin valmiudella myös 5G-verkkojen korkeille millimetriaaltojen taajuusalueille. Valitettavasti taajuustuki rajoittuu kuitenkin muille markkinoille, eikä Xperia Prosta ainakaan tällä hetkellä löydy tukea Suomessa pikku hiljaa käyttöön tulevalle 26 gigahertsin n258-taajuudelle. Euroopassa Xperia Pron ilmoitetaan tukevan vain alle 6 gigahertsin 5G-taajuuksia.

Lisäksi kyljelle Xperia Prossa on lisätty myös pikanäppäin, jonka toiminnon voi valita itse.

Xperia 1 II:stä löytyvä, mutta Xperia Prosta puuttuva ominaisuus on langaton lataus.

Xperia 1 II:sta tuttu näyttö Xperia Prossa on edelleen huippuluokkaa: 6,5 tuuman ja 21:9-kuvasuhteen AMOLED-näyttö on varustettu 3840×1644 pikselin 4K-tarkkuudella.

Muilta ominaisuuksiltaan, kuten kameroiltaan – kolme 12 megapikselin takakameraa sisältäen pääkameran ohella ultralaajakulma- ja noin 3x optisen zoomin telekamerat sekä lisäksi 3D ToF -syvyyssensorin ja 8 megapikselin etukamera – Xperia Pro vastaa Xperia 1 II -mallia. RAM-käyttömuistia on kuitenkin 12 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 512 gigatavua, kun Xperia 1 II on varustettu 8 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja 256 gigatavun sisäisellä tallennusmuistilla.

Järjestelmäpiirinä Xperia Prossa on tuttu Qualcommin vuoden 2020 huipputasoa edustava Snapdragon 865 ja akun kapasiteetti on 4 000 milliampeerituntia.

Xperia Prossa on myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet, Dolby Atmos -tilaaänituki sekä tuki 360 Reality Audio -tilaäänelle. Ainoa värivaihtoehto on musta. Sekä takapinnassa että näytön päällä on Corningin Gorilla Glass 6 -lasi. Xperia Pro on myös pölyn- ja vedenkestävä IP65/IP68-luokitellusti.

Xperia Pron mitat ovat 171 x 75 x 10,4 millimetriä ja paino 225 grammaa, eli se on selvästi kookkaampi kuin Xperia 1 II (166 x 72 x 7,9 mm, 181 g).