Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Sonyn uudessa huippupuhelimessa on gourmet-ominaisuus

Sony on esitellyt Xperia Z3+ -älypuhelimensa tänään maailmanlaajuisesti. Puhelin tulee ennakkomyyntiin tänään 749 euron hintaan. Ennakkotilauskampanja kestää kesäkuun 28. päivään asti. Kaupoissa puhelin on heinäkuun alussa.

Aikaisemmin ennakoitiin, että Sony esittelisi tänään Japanissa jo myyntiin tulleen Xperia Z4:n, joka on yhtiön uusin huippupuhelin. Xperia Z3+ on käytännössä sama puhelin, mutta sitä myydään länsimaissa eri mallinimellä.

Sony on tehnyt puhelimeen maltillisia parannuksia. Z3+ on Xperia Z3:n tavoin täysin vesitiivis. Laitteen voi upottaa 1,5 metriin 30 minuutiksi. Puhelin on ohuempi ja kevyempi kuin edeltäjänsä Xperia Z4. Painoa on 144 grammaa ja laitteen paksuus on 6,9 millimetriä. Puhelimen reunat ovat metallia.

​

Värivaihtoehdot ovat musta, valkoinen ja kupari. Uutena värinä on aqua green.

Xperia Z3+ pitää sisällään 20,7 megapikselin takakameran ja 5 megapikselin etukameran. Takakamerassa on optinen kuvanvakaaja, etukamerassa käytetään ensimmäistä kertaa Sonyn Steady Shot -tekniikkaa. Etukamerassa on lisäksi laajakuva, minkä ansiosta kuvaan mahtuu enemmän ihmisiä.

Kamerasovelluksen uutuus on gourmet mode, joka on tarkoitettu ruokien kuvaamiseen. Toiminto muuttaa värejä elävämmiksi.

Näyttö on resoluutioltaan sama kuin Xperia Z3:ssa, mutta kontrastia on parannettu. Näin ollen näyttö sopii paremmin kirkkaaseen auringonvaloon.

Sony lupaa Xperia Z3+:lle kahden päivän akun kesto. Virtalähteenä on 2900 milliampeerin akku. Akku tukee pikalatausta. Sen ansiosta 45 minuutin latauksella saavutetaan 1 päivän akun kesto.

​

Ennakkotilaajalle on luvassa porkkana, sillä Xperia Z3+:n tilannut saa kaupan päälle Sonyn action-kameran.